CES 2017: Az Extra Bass-vonalat frissítette a Sony

Hirdetés

A Las Vegas-i sajtótájékoztatóján mutatta be a Sony az Extra Bass-szériába érkező új termékeit. Fülhallgatók, fejhallgatók és hangszórók is jutottak ide, elsőként a lenti képen MDR-XB950N1-ről esett szó, ami a basszusokat felerősíti, de a zajokat aktív technológiával kiszűri. Mindkét opció külön gombot kapott, egyébként egy teljesen hagyományos, vezeték nélküli fejhallgatóként is tud működni. 40 milliméteres, dinamikus meghajtókat kapott, 20 - 20000 Hz közötti frekvenciatartományt jelenít meg, és akár jack kábellel is lehet használni, mellékelnek is a dobozába egy 1,2 métereset. Hasonló tudással, de aktív zajszűrés nélkül lesz elérhető az MDR-XB950B1, míg egy kategóriával lejjebb, kizárólag vezetékes kivitelben a supraaural (fülre ülő), 30 milliméteres driverekkel szerelt MDR-XB550AP kerül piacra.

Zajszűrés és ütős mélyek: ez az MDR-XB950N1
Zajszűrés és ütős mélyek: ez az MDR-XB950N1 [+]

Sportos in-ear fülhallgatónak szánják az MDR-XB510AS-t, IPX7-es szabványú vízállósága zordabb körülmények között is lehetővé teszi a használatot, az extra basszus pedig a zene motivációs erejét erősítheti fel. Ez is kábeles darab, ráadásul nem is kis ellenállású (56 ohm), viszont az érzékenysége nem alacsony (106dB/mW), a 12 milliméteres, neodímium mágnessel dolgozó meghajtója pedig átlagon felüli érték, remélhetőleg hangminőség szempontjából is hozni fogja a kötelezőt.

A kicsi hangszóró az SRS-XB20
A kicsi hangszóró az SRS-XB20 [+]

Az új hangszórókat szintén három kategóriában láthattuk, közös jellemzőjük a villogó fényjáték, amit a zene mellé adnak elő, a gyártó állítása szerint ezzel bárhol rendezhetünk diszkóestet, persze valójában némi hangulatfénynél egyik esetén sem kell többre számítani. A legkisebb modell az SRS-XB20, de méreteit tekintve az SRS-XB30 és SRS-XB40 sem sokkal nagyobb. Közös jellemzőjük a vízállóság, az NFC, valamint az LDAC-kodek és a multi-device támogatás, a legkisebb azonban csak egyféle színben villog, és az akkumulátora is csak 12 óráig bírja, a nagyoké RGB-skálán kézzel állítható és dupla üzemidőt ígérnek.

Utazásunkat az ASUS támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés