CES 2016: Megtapogattuk a Huawei új táblagépét és okosóráját

Arról már írtunk, hogy a Huawei sajtótájékoztatóján kézbe lehetett venni a Mate 8 csúcsphabletet, ám nem csak ezt az eszközt lehetett először látni élőben. Bemutatkozott ugyanis a Watch okosóra két új változata, melyeket kimondottan a nőknek szánt a gyártó, és a Jewel valamint Elegant névre hallgatnak. A két variáns között specifikációk terén nincs különbség, küllemben is annyi, hogy előbbinek előlapját Swarovski kristályokkal díszítették.

Látszik, hogy a nőknek készült
Látszik, hogy a nőknek készült a Jewel [+]

Az AMOLED kijelző 1,4 hüvelykes, felbontása 400 x 400 pixel, nagyon gyönyörű képe van, annyira élethű, hogy először azt hittem, csak egy dummy modellt tartok a kezemben. Az óra Android Wear operációs rendszert futtat, a hardveres erőforrást az 1,2 GHz-es Snapdragon 400 chipset biztosítja. A szerkezet 512 MB RAM-ot és 4 GB-os adattárolót kapott, az Android 4.3, az iOS 8.2, valamint az ennél újabb szoftvereket használó készülékekkel kompatibilis.


[+]

A 300 mAh akkumulátor egy, másfél napos üzemidőt garantál. Az órák nem lesznek filléres mulatságok, az Elegant 500 dollárért, a Jewel pedig 600 dollárért vásárolható majd meg, a megjelenés valamikor az első negyedévben várható.

A másik újdonság a MediaPad M2 10 hüvelykes kijelzővel szerelt változata, az IPS képernyő 1920 x 1200 pixelt képes megjeleníteni, a fényerő egész jónak mondható. A fejlesztés során együttműködtek a Harman Kardonnal, hogy a lehető legjobb hangzást biztosítsák, van is hangja a kütyünek rendesen, még a kimondottan zajos teremben is bőven lehetett hallani a rajta futó zenét. A 239,8 x 172,75 x 7,35 milliméteres és 500 grammos eszköz Android 5.1 (EMUI 3.1) operációs rendszert futtat.

Van bőven káva, így bőven elfért az előlapra szerelt ujjlenyomat-olvasó
Széles a káva, így elfért az előlapra szerelt ujjlenyomat-olvasó [+]

A hátlapon egy 13 megapixeles, autofókuszos, az előlapon pedig egy 5 megapixeles kamera kapott helyett, előbbihez ledes segédfény is tartozik, ami nem gyakori a tableteknél. Van sima WiFi-s és 4G-s variáns, a tárhely mennyisége mindkét esetben 16 vagy 64 GB, az ár is ennek megfelelően változik: 349, 399, 419 és 469 dollárra kell számítani, utóbbi kettő esetén egy M-Pen névre keresztelt kapacitív tollat is kapunk.

A hátlap fémből készült, nincs túlcsicsázva, persze nincs is szükség erre
A hátlap fémből készült, nincs túlcsicsázva, persze nincs is szükség erre [+]

Az M2 sorozat 10 hüvelykes modellje 3 GB RAM-mal büszkélkedhet. Az energiaellátást a 6660 mAh kapacitású akkumulátor garantálja, ez elvileg egész nap képes kiszolgálni a felhasználót. A Huawei táblagépe az első negyedévben kerül fel a boltok polcaira.

Utazásunkat az LG támogatta

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés