Brazíliában és Indiában gyártana a Xiaomi

Hirdetés

Ideális helyen kezdte meg működését a Xiaomi: a Kínai Népköztársaság a világ legnagyobb mobilos piaca, ahol elég lendületet vett a helyi gyártó, hogy stabil pénzügyi háttere legyen a világpiac többi szegletének meghódításához. A Xiaomi néhány országban, így Magyarországon partnerek segítségével forgalmaz (az Mi-4 is elérhető már), máshol pedig saját képviseletével vannak jelen, így Indiában.

Xiaomi MI-4
[+]

Barra szerint Indiába a korábbi heti ötvenezer helyett jelenleg heti kétszázezer készüléket számítanak, és a számok abban a négy országban is megugorhatnak (Brazília, Oroszország, Mexikó és Thaiföld), ahol a Xiaomi mostanában kezdi remek készülékeit forgalmazni. Éppen ezért, hogy a szállítások zökkenőmentesek legyenek, a Xiaomi komolyan fontolóra vette helyi gyárak felépítését a Foxconn segítségével, első körben Indiában, aztán esetleg Brazíliában. Ezzel a szállítási idő és költségek is jelentősen csökkennének.

Azóta történt

Előzmények

  • Ilyen lehet a Xiaomi Mi5 előlapja

    A legdinamikusabban fejlődő kínai mobilgyártó következő csúcskészüléke látható állítólag a weibón közzétett kémfotókon.

  • Xiaomi Mi 4 - MInőségi irány

    Szinte még forró, olyan friss újdonság futott be hozzánk. A Xiaomi új csúcsmodellje egyértelműen jelzi, hogy komolyan kell venni a kínai gyártókat.

  • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

    Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

Hirdetés