Biztonságos kommunikáció és színes építőkockák

Hirdetés

Az Omate a TATA Communicationnel együttműködve mutatta be a kifejezetten gyerekeknek szánt okosóráját, amelyet a japán Diablock nanoblock® apró építőkockáival lehet feldobni. Nem mintha ez csak a kicsik számára lehetne lelkesítő, azért az óra határozottan játékos megjelenésű, a ultra pici Lego blokkokra emlékeztető építőelemekkel pedig tetszés szerint lehet variálni a szíj dizájnját. A z Omate Tata Communications MOVE – IoT Connect™ SIM kártyájával szerelt hordható IoT eszköze azonban nem a színes építőkockákkal szeretne kitűnni. Noha, kétségkívül jó ötlet önmagában is.


[+]

A készülék a beépített 3G képes SIM kártya a Tata rendszerén keresztül végpontok között titkosított virtuális magánhálózaton garantálja az adatbiztonságot, így a felhasználók között folytatott mindennemű kommunikáció - videóhívás, üzenetek, és helyadatok továbbítása - biztosított. A helymeghatározás a GPS rendszerén keresztül történik mobilhálózatok és földi routerek asszisztenciája mellett. A fő felhasználási terület a gyártó szerint a gyerekkelvaló szuperbiztonságos kommunikáció lehetőségének megteremtése egy olyan eszközzel, amit szívesen viselnek.


[+]

A kifejezetten gyerekek számára készült rendszer viszonylag korlátozott funkcionalitással bír, nem véletlenül, mint ilyen viszont alkalmas kiváltani a mobilkészüléket azzal, hogy valós idejű, közvetlen kapcsolatot tesz lehetővé a kicsikkel. Vagy egymással. Az óra alkalmas kétirányú hanghívásra, tehát mikrofon biztosan található benne, nyomkövetésre és helymeghatározásra, amely külső alkalmazásból is elérhető, valamint vészhívás indítására.


[+]

Ezen kívül akad stopper, ébresztő, lépésszámláló, a számlap fölött található kamerának köszönhetően pedig videohívást is folytathatunk, valamint a fotók számára ott a galéria is. Az órához havi 100 MB adatkeret tartozik, a gyártó pedig három napos üzemidőt ígér, noha a telep méretét nem specifikálták. A csomag része az exkluzív nanoblock óraszíj és egy mágneses töltő, ami USB adattovábbításra is alkalmas. Az MWC-n fekete és fehér színben bemutatkozó kütyü áprilisban 179 dolláron nyit az amerikai és európai piacon, amiben benne foglaltatik az egy éves adatkeret is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Omate

Előzmények

Hirdetés