Benéztek a Galaxy Note FE készülékházába

Hirdetés

Dél-Koreában már piacra került, pontosabban újra kiadták a Samsung Galaxy Note7-et, csak most Galaxy Note FE-nek hívják, és állítólag elég jól fogy. A Fan Edition nevű phablet, akárcsak a Note 7, 5,7 hüvelykes QHD kijelzőt, 5 és 12 megapixeles kamerákat és mutatós fém/üveg házat kapott, ami alá az iFixit most benézett.

A Samsung Galaxy Note FE és a Note 7 telepe egymás mellett
A Samsung Galaxy Note FE és a Note 7 telepe egymás mellett (forrás: iFixit) [+]

A legfontosabb különbséget a pórul járt Note7-tel szemben természetesen az akkumulátor jelenti, amely 3500 mAh-ról (13,48 Wh) 3200 mAh-ra csökkent (12,32 Wh), a Samsung pedig hangsúlyozza: teljesen biztonságos.

A készülékek szétszereléséről és összerakásáról ismert iFixit a vonalzót is elővette: a Note7 37,9 x 97,8 x 4,9 milliméteres és 47,7 grammos telepével szemben a Note FE akkumulátora 37,4 x 97,2 x ~5 milliméteres és 45,4 grammot nyom, azaz valóban „összement”.

Darabokban a Galaxy Note FE
Darabokban a Galaxy Note FE (forrás: iFixit) [+]

Persze, nyilván technológiai oldalról is odafigyeltek, hogy semmiképpen ne ismétlődhessen meg a tavalyi eset, amikor több Note7 kigyulladt, végül pedig kivonták a telefont a piacról. Könnyebb viszont nem lett házilag javítani a Note FE-t: az iFixit 4 pontot ad a 10-ből az IP68-as védelemmel rendelkező phabletnek. Egyelőre nincs információ arról, hogy a koreai piacon kívül is elérhető lesz-e a Galaxy Note FE.

Előzmények

Hirdetés