Bemutatkozott az Oppo F1

Hirdetés

Most már teljesen biztos, hogy az Oppo F1 a gyártó F-szériájának első tagja, hiszen hivatalosan is bemutatkozott, Vietnamban pedig már előrendelhető. Az öthüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású IPS kijelzőt Gorilla Glass 4 üveg védi a karcolásoktól, a készülékház pedig 143 x 71 x 7,25 milliméteres dimenziókkal és 134 grammos tömeggel büszkélkedhet, ez utóbbiba természetesen már a 2500 mAh kapacitású akkumulátor is beletartozik.

Bemutatkozott az Oppo F1
[+]

Az Oppo F1 Qualcomm Snapdragon 616 rendszerchippel került piacra, ehhez 1,7 GHz-es, nyolcmagos Cortex-A53 processzor, Adreno 405 grafikus gyorsító, 3 gigabájt RAM és 16 gigabájtos, bővíthető tárolóegység tartozik. A mobil nem mellesleg LTE-képes és dual SIM-es, de csak akkor lehet két SIM kártyát (micro+nano) beletenni, ha nincs szükségünk microSD-re. A hátlapi kamera 13 megapixeles, optikája f/2.2 rekeszértékű és szimpla ledes villanó tartozik hozzá. Az előlapi egység 8 megapixeles, f/2.0 rekeszértékű optikával és 1/4"-es szenzorral, szoftveresen pedig rengeteg utólagos filterrel és effektekkel tudja szebbé tenni a képeket, segédfénynek pedig a kijelzőt tudja használni.

Bemutatkozott az Oppo F1
[+]

Az Android 5.1 rendszerverzióhoz a gyártó egyedi felülete, a ColorOS 2.1 tartozik, arról nem esett szó, hogy ez mikor frissülhet tovább. Jelenleg csak Vietnamban lehet előrendelni az Oppo F1-et, az első vásárlók január 21-étől kapják meg az új telefonjukat, de szép lassan meg fog érkezni a többi piacra is a mobil, jó eséllyel nemsokára az európai OppoStyle kínálatában is fellelhető lesz. Az ára vietnami dongból átszámolva körülbelül 85 000 forint, remélhetőleg az euróban megadott összeg sem lesz ennél sokkal magasabb.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

  • Egyre többet tudunk az Oppo F1-ről

    Tegnap még csak az Oppo F-szériájának érkezéséről adtunk hírt, ma már az is körvonalazódik, hogy az első modell milyen adottságokkal rendelkezik majd.

  • Érkezik az Oppo F-szériája

    A gyártó új szériája olyan eszközöket fog tartalmazni, amik fényképezési képességeikkel emelkedhetnek ki a többi mobil közül.

Hirdetés