Bemutatkozott az Android One Moto X4

A Motorola Moto X4 vegytiszta Androidot futtató variánsa elsőként az Egyesült Államokban érhető el.

Hirdetés

Új lendületet kapott az Android One, a Google projektje, amely nagyjából a referencia- és a márkakészülékek közé tájolható szoftveroldalról. A partnerek maguk tervezik és gyártják a mobilokat (vagy címkézik át a projekt keretében), a szoftver viszont gyakorlatilag érintetlen Android, amiért nagyjából a Google felel, ez pedig gyorsabb frissítéseket tesz lehetővé. Eddig főleg a feltörekvő országokban lehetett ilyen okostelefonokkal találkozni, a Xiaomi Mi A1 azonban több nyugati piacon is fel fog bukkanni, hazánkat beleértve, most pedig a korábban emlegetett Motorola variáns is befutott.


[+]

Az Android One Moto X4 nem különbözik hardverben vagy kinézetben a sima Moto X4-nél: a nyolcmagos Snapdragon 630 hajtja meg az Adreno 508-cal és 3/32 GB RAM/tárhely kombinációval a fedélzeten, az előlapon 5,2 hüvelykes Full HD IPS panel szórja a pixeleket és 16 megapixeles kamera várja a szelfizők grimaszait. Hátul 12 + 8 megapixeles duplakamera és dupla LED villanó kínál 2017-es alapokon nyugvó kamerás élményt. A telep 3000 mAh-s és USB-C porton tölthető. Az ujjlenyomat-olvasó sem maradt le, ez a kijelző alatt várja az érintést.


[+]

Annyira azért mégsem áll közel a project a Pixelekhez, hogy máris Android Oreo fusson az újdonságokon: a Motorola megoldása is Nougatot futtat egyelőre, de év vége előtt ígérik a 8.0-s frissítést, majd jövőre az Android P update-et. Az Android One Moto X4 jelenleg a Google saját amerikai szolgáltatójánál érhető el (Project Fi), méghozzá 400 dolláros áron, ami 104 ezer forintnak felel meg.

Azóta történt

  • Több Xiaomira is portolják az Android One-t

    Az Android One projekt egyre népszerűbbnek tűnik, sorra érkeznek a Google tiszta szoftverével felszerelt eszközök, illetve a nem hivatalos portok.

  • Oreóval zárul 2017

    A Moto X4 sima és Android One variánsa is megkapta, míg a G6-ra béta formájában érhető el a kekszes Android. A Mi A1 gyorstöltést kapott, a OnePlus 5T pedig kamerajavítást.

  • Oreóval érkezik az új Moto X4

    Február 1-jén, várhatóan komolyabb specifikációval érkezik a Moto X4 2018-as variánsa.

  • Frissült a Moto X4 hardvere

    A Motorola Moto X4 eddig kétféle variánsban volt jelen a piacon, most bemutatkozott a 6 GB RAM-mal szerelt változat is.

Előzmények

Hirdetés