Bemutatkozott az Android 2.2 Froyo

A Google I/O konferencia során hivatalosan is leleplezésre került a már sokat pletykált Android 2.2 Froyo operációs rendszer, mely az előzetes információknak megfelelően sokkal fürgébb lett elődjénél. A Linpack által mért 5,7-szeres lebegőpontos számítási sebesség valós alkalmazások esetén „csupán” másfél-kétszeres sebességnövekedést jelent, ám ez a fajta sebességnövelés is egyértelműen rávilágít arra, hogy a korábbi platformok mennyire gazdaságtalanul bántak az erőforrásokkal.

Az új platform azonban nem csak sebesség terén jelent komoly előrelépést, hanem a kezelőfelülete is számos ponton javult. A készenléti kijelzőn például a menü gyorsgombja mellé került a hívás és a tárcsázás ikonja, a levelek között is kényelmesen lehet ezentúl lépkedni az előző és következő üzenetek azonnali elérésével, valamint a hangfelismerő szoftver is testreszabhatóvá vált, noha a magyar nyelv továbbra sem szerepel a repertoárban. Egyszerűbbé és könnyebben kezelhetővé vált a kamera és az autós üzemmód kezelőfelülete is, valamint végre hagyományos számkódokkal is lezárhatóvá vált a rendszer.

Az új funkciók közül az egyik legfontosabb a WiFi router funkció, mely a 3G internet WLAN kapcsolaton történő megosztását teszi lehetővé. Komoly előrelépést jelent a YouTube HQ támogatás is, mely, habár HD streaming tartalmak megjelenítését továbbra sem teszi lehetővé, mégis sokkal jobb minőségű képvilággal kecsegtet, mint a korábbi mobilos változat. Legalább ugyanilyen fontos, hogy az alkalmazások mostantól memóriakártyára is telepíthetőek, vagyis a belső memória mérete mostantól nem szab határt a telepíthető alkalmazások számára. A Flash Player 10.1 lejátszó természetesen szintén a rendszer alapkomponensévé vált, bár a bemutató során még csak egy hardveres gyorsítást nélkülöző változatot tudott bemutatni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés