Bemutatkozott a Moto C-széria

Meglepően olcsóra sikerült a Moto C és C Plus, a specifikációs tábla azonban nosztalgikus.

Hirdetés

Vadonatúj szériát dob piacra a Lenovo fennhatósága alá tartozó Moto. A belépőkategóriás, még az E-szériásoknál is olcsóbb egyedeket foglalja magába a Moto C-széria, aminek első két tagja nagyon hasonlít egymásra. A Moto C a kisebbik darab, 5 hüvelykes megjelenítőjén kis túlzással meg is lehet számolni a 480 x 854 pixelt, 194 ppi ma már rendkívül kevésnek számít. A szerény teljesítményért MediaTek MT6737M felel, processzora négymagos, 1,1 GHz-es Cortex A53, rendszermemóriája pedig fájóan szűkös: mindösszesen 1 GB jár a 8 vagy 16 GB-os tárolóegység mellé.

Három színből választhatnak a vásárlók, az előlap minden esetben fekete Három színből választhatnak a vásárlók, az előlap minden esetben fekete Három színből választhatnak a vásárlók, az előlap minden esetben fekete
Több színből választhatnak a vásárlók, az előlap minden esetben fekete [+]

A hátlapjára 5 megapixeles, fixfókuszos kamera került ledes villanóval, elöl még sanyarúbb a helyzet, 2 megapixelen sem sok fotó készül manapság. Aki tényleg beéri a minimummal, és benevez egy Moto C-re, 145 x 73,6 x 9 milliméteres dimenziókra, 2350 mAh kapacitású akkumulátorra és 154 grammos készülékházra számíthat, ezt pedig négy színben veheti meg, a fent látható arany, fehér és piros variánson kívül teljesen fekete példányok is készülnek. Kártyafüggetlen ára 4G-képesen 100 euró (körülbelül 31 000 forint) körül alakul, a 3G-s változat még néhány ezressel olcsóbb lehet.

A Plus esetén a külső különbségek a méretben nyilvánulnak meg A Plus esetén a külső különbségek a méretben nyilvánulnak meg
A Plus esetén a külső különbségek a kijelzőben nyilvánulnak meg [+]

A Moto C Plus valamivel komolyabb gép, de itt sem kell meglepetésre számítani, ugyanaz a chipset hajtja, a különbség annyi, hogy emelték az órajelet, 1,3 GHz-re skálázott magokkal dolgozik a Cortex-A53, és a memóriahelyzet is jobb: 16 GB a belső tároló, és az 1 GB RAM-mal szerelt alapváltozat mellé 2 GB-os kiadás is társul. Vastagabb és nehezebb a testvérmodelljénél, a 144 x 72,3 x 10 milliméteres dimenziókért és a 162 grammos tömegért cserébe azonban komolyabb üzemidő jár, a 4000 mAh kapacitású akkumulátornak köszönhetően. A hátlapi kamerája 8 megapixeles, autofókuszos. Az árcímkék itt körülbelül 36 000 forinttól indulnak, szinte biztosan nem lesz akkora felára a megduplázott memóriával szerelt változatnak, hogy ne érje meg. Piacra kerülés várható időpontja mindkét mobil esetén: még ezen a nyáron.

Azóta történt

Előzmények

  • Íme, a Moto C-széria első rendervideói

    Minden oldalról megcsodálható a rövidesen érkező, belépőkategóriás Moto termékcsalád első két termékének készülékháza.

  • Egy csokornyi Moto renderkép

    A belépő szinttől, a középkategórián át a következő csúcsmodellig tett közzé kétes eredetű képeket a Slashleaks.

  • Érkeznek a legolcsóbb Motók

    A Lenovo Moto legolcsóbb készülékeinek specifikáció szivárogtak ki, egyben elvileg egy új szériát is köszönthetünk.

  • Moto Z Play - nem (csak) játékra

    A legolcsóbb moduláris Moto is százezer forint fölött startol, a felszereltségéhez képest viszont ez egyáltalán nem tűnik soknak, a konkurencia viszont rendkívül erős. Majdnem annyira, mint az üzemidő.

Hirdetés