Bemutatkozott a HTC U11 EYEs

Modern, 18:9-es képátlójú panel, Edge Sense nyomásfunkciók, dupla előlapi kamera, ám öreg, de legalább erős hardver – ez a legújabb HTC phablet.

Hirdetés

Az előzetes híreknek megfelelően lehullott Tajvanon a lepel a gyártó legújabb készülékéről. Az U11 titulus a remek csúcskategóriás sorozatra utal, az EYEs (szemek) utótag pedig több mint egy kamerára valamelyik oldalon, és a Galaxy A8 (2018) után a HTC is az előlapon vet be dupla lencsét, méghozzá egy-egy 5 megapixeles szenzorra terelve a fényt.


[+]

Mindez valósidejű, azaz az élőképen látható eredményű portrémódot tesz lehetővé a háttér elmosásával, plusz a rendszer kiveszi a részét a HTC-féle, arcalapú azonosításból. Erre azért lehet szükség, mert az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött, bár továbbra is az a biztonságosabb megoldás. Az önfotózás műfajára visszatérve: természetesen adottak az arcszépítő módok, plusz a manapság népszerű AR-kiegészítők is, hogy a felhasználó nyuszifüleket kaphasson.


[+]

Elöl a 6"-es, 1080 x 2160 pixeles, azaz 18:9 arányú Super LCD3 panel igényelte az extra helyet, így oldalt szinte semmi, de alul-felül is csak szűkösen maradt hely a káváknak, éppen ezért az alsó kezelőgombok ezúttal virtuálisak. A képek alapján mondjuk akár külön is helyet kaphattak volna, az ujjlenyomat-olvasóval egyetemben, a 157,9 x 74,99 x 8,5 milliméteres ház mégsem vészesen nagy, noha 185 grammjával igencsak lehúzza majd a zsebet.


[+]

Ezt részben az IP67-es por és víz elleni védelmet kínáló prémium burkolat, részben pedig a 3930 mAh-s telep indokolja. Az utóbbira alighanem szükség is lesz, mert a HTC ismét szétnézett a raktárakban, és egy jó adag, régebbi SoC-re bukkant. A középkategóriában a nyolcmagos Snapdragon 652 teljesítménye ugyan remek, ám fényévekre van a takarékosabban és hűvösebben futó, modernebb gyártástechnológián alapuló Snapdragon 630-tól vagy a 660-tól. A RAM mérete 4 GB, a tároló pedig 64 GB-os, amely a második SIM foglalatban microSD kártyával bővíthető.


[+]

Ha nem is duplázott rá a kamerára a HTC a hátlapon, kifejezetten ütős rendszert biztosít 12 megapixeles UltraPixel 3 szenzorral, gyors autofókusszal, f/1,7-es rekeszértékű lencsével, optikai képstabilizálással, 4K videofelvétellel és dupla LED villanóval. Ugyancsak örömhír az Edge Sense funkció átöröklése a HTC U11-től: a készülék oldalait megszorongatva extra kezelési módokat nyújt a felület, ez utóbbi azonban, ha minden igaz, egyelőre Android Nougaton ragadt, míg a Type-C típusú USB port 2.0-s átviteli szabványon, a Bluetooth pedig 4.2-n.


[+]

Bár eddig középkategóriáról beszéltünk, tegyük azért idézőjelbe: a 14 900 tajvani dolláros vételár ugyanis 128 ezer forintnak felel meg, amit mi már a csúcskategória aljának tekintünk. Persze, ez még mindig jobb, mint a szegmens közel félmillió forintos teteje. Arról viszont nincs információnk, hogy felénk kapható lesz-e a HTC U11 EYEs, a Snapdragon 652-es SoC-vel ugyanakkor ismét vakarhatja az ember a fejét: hogy került egy modern tajvani telefonba megint ilyen öreg hardver?

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • HTC U11 Life - életrevaló

    A HTC U11 sorozat középkategóriás modellje az Android One program keretében tiszta rendszert és legalább két éves terméktámogatást garantál, de az Edge Sense - szorongatós funkciók sem maradtak ki.

  • HTC U11 - újra a szorítóban

    Megrázta magát a HTC, fennállásuk 20. évfordulójára egy ütős csúcsmobilt raktak össze, amely tud újat is mutatni, de nem ezért lehet szeretni.

  • HTC U Ultra - nekifutnak újra

    Gyönyörű és elegáns lett a tajvani gyártó legújabb csúcskategóriás phabletje, azt viszont továbbra is elég nehéz megfogalmazni, hogy ilyen árképzés mellett miért érdemes megvásárolni.

  • HTC U Play - U, de drága

    Nincs a piacon helye egy középkategóriás hardverű mobilnak 160 ezerért, 3,5 milliméteres port és előlapi BoomSound hangszórópár nélkül. A kutya ugat, a HTC pedig halad – a lejtőn lefelé.

Hirdetés