Bemutatkozott a Honor 9

A Honor menetrendszerűen mutatta be hazájában legújabb csúcsmodelljét, ami minden tekintetben fejlődött a Honor 8-hoz képest. Az európai esemény 27-én lesz.

Az előzeteseknek megfelelően ma mutatkozott be Kínában a Honor 9, a specifikáció pedig megfelel a várakozásoknak, leszámítva egy dolgot: szerencsére van 3,5 milliméteres jack csatlakozó. Alapvetően a Honor 8-cal kapcsolatban sem merültek fel kifogások, a Honor 9 viszont minden paraméterben fejlődést mutat. Kivéve a nyitóárat, mert az valószínűleg adóterhekkel számolva sem haladja meg az elődmodellért felszámolt összeget.


[+]

A Honor 9 a Huawei Mate 9-cel bemutatkozó HiSilicon Kirin 960-as csúcslapkát kapta, amely a Huawei P10-ben is kiválóan teljesített. Kiszereléstől függően lesz 4/64, 6/64 és 6/128 gigabájtos RAM/tárolóval szerelt variáns, azaz a 32 gigabájtos belépőkapacitás megduplázódott. Mindegyik kiszerelés bővíthető lesz microSD kártyával, a hibrid dual-SIM tálcán. Az EMUI 5.1 természetesen Android 7.0-ta épül.


[+]

A 147,3 x 70,9 x 7,45 milliméteres fémvázra ismét üveget húztak, ezúttal arany és ezüst színben, valamint az igen közkedvelt zafírkék kivitel is megmaradt. A hátlapi kamerarendszer 12 + 20 megapixeles kétszeres optikai zoommal, bokeh móddal, lézeres + PD-autofókusszal és kétszeres LED villanóval. A szelfikamera 8 megapixeles.


[+]

Az adatkapcsolati lehetőségek változatlanok, viszont a Honor 9 támogatja a 4G VoLTE hálózati szabványt, valamint az NFC rendszerű Huawei Payt, ami a gyártó saját, mellesleg a Honor 9-cel bemutatott mobilfizetési megoldása Kínában. Az akkumulátorkapacitás is fejlődött, valószínűleg az magyarázza a minimális méretnövekedést is, a házba 3200 mAh-s telepet szereltek.


[+]

Az európai bemutató június 27-én esedékes, az viszont addig is teljesen nyilvánvaló, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben a multifunkcionális ujjlenyomat-olvasó az 5,15 hüvelykes FHD felbontású kijelző alatt található Home gombba került. A magyarországi árakat értelemszerűen később ismerjük meg, Kínában viszont 2200, 2700 illetve 3000 jüanos áron indul az értékesítés, ami a 4/64 GB-os modell esetében nagyjából nettó 88 ezernek, a 6/64 GB-os verziónál 108 ezer forintnak, míg a 128 GB-os 120 ezer forintnak felel meg.

Azóta történt

Előzmények

  • Nem csak a Honor 9 mutatkozik be hétfőn

    A Honor 9 bemutatójával együtt egy új okosórát, vagy karkötőt is bemutat a gyártó, amiről eddig nem sok egyéb derült ki.

  • Honor 8 Pro - déjà vu

    A sokadik Kirin 960-as phabletet teszteljük, ám mind közül a legolcsóbbat. A 6/64 GB-os RAM/tárhely kombináció önmagában előnyös, a QHD kijelző és a mellékelt VR-megoldás pedig kellemes extra.

  • Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

    Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

  • Huawei P10 - pisztácia nem is volt

    Nagyon jól sikerült a Huawei új, kompakt csúcsmobilja, az előd eleve nagyon magasra tette a mércét, a változások pedig olyan pontokon érkeztek, ahol szükséges is volt.

Hirdetés