Belépett a Samsung az okoshangszóró piacra

Hirdetés

Tegnap délután nem csak a Galaxy Note9 és a Galaxy Watch mutatkozott be a Samsung New York-i Unpacked eseményén, komoly frissítést kapott a gyártó mesterséges intelligenciára és gépi tanulásra épülő hangasszisztense és szolgáltatáscsomagja, a Bixby. A Samsung pedig elérkezettnek látta az időt, hogy Bixby beköltözzön a lakásba: a Galaxy Home a gyártó antréja az egyre népszerűbb okoshangszóró piacra.


[+]

Itthon persze még nem teremtett a műfaj divatot, hiszen magyarul egyelőre nem lehet Bixbyvel, Alexával, Sirivel, Cortanával vagy éppen a Google Segéddel elcsevegni. Többről szól ugyanakkor a témakör a mobilon megszokott kérdezz-felelek vonalnál. Az okoshangszórók, kiváltképp az Apple HomePod és az AKG közbenjárásával megalkotott Galaxy Home a zeneélményre komolyabban is rámegy, az utóbbi pedig a térhangzás mellett képes abba az irányba sugározni, ahol éppen a felhasználó kényelembe helyezte magát. Ezt egy Hi Bixby vezényszót követően tudja megállapítani, méghozzá nyolc beépített mikrofonjának segítségével.


[+]

A három lábon álló, lapos tetejű szerkezet hat hangszóróval sugároz körbe, alattuk pedig egy mélynyomó kapott helyet, a technikai paramétereket a Samsung még nem közölte. A hangvezérlés mellett a Galaxy Home-ot a tetején elhelyezett gombokkal is kezelni lehet, így opció a lejátszás és a megállítás, a léptetés és a hangerő állítás. A gyártó azt is bejelentette, hogy összefogott a Spotifyjal az eszközein átívelő zenei streaming szolgáltatásért, úgyhogy igen, az okoshűtőn is düböröghet a Tankcsapda vagy a Jian Yangnek szóló tetszőleges üzenet. A Samsung okosotthon rendszere SmartThings névre hallgat, és a cél nyilván az, hogy a Galaxy Home-ról hangutasítással lehessen a beépülő kütyüket irányítani.


[+]

Ennél többet egyelőre viszont még nem tudni, így azt sem, hogy a Galaxy Home mennyire lesz képes mondjuk az okostelefonnal összedolgozni. Mivel további részletek majd csak a novemberi Samsung fejlesztői konferencián fognak kiderülni, a megjelenés még odébb lehet, így az árra sem érkeztek célzások. A komolyabb hangzással felszerelt okoshangszórók mindenesetre több száz dollárba kerülnek, a HomePodért az Apple például mintegy 350, a Home Maxért a Google pedig 400 dollárt kér el.

Előzmények

Hirdetés