Befellegzett az Xperia Z sorozatnak

Az utóbbi napokban egyre többet lehetett hallani arról, hogy a Sony nem véletlenül hagyta faképnél az Xperia Z család újdonságaira vágyó felhasználókat. Az MWC-n ugyanis egy teljesen friss termékcsalád mutatkozott be, az X família újdonságai nemcsak jól néznek ki, hanem hardveresen is megállják a helyüket különböző kategóriákban. A Sony most hivatalos közleményt adott ki, amiben megerősítették, hogy a Z-sorozat gyártása ezennel véget ért.

"Az Xperia Z széria elérte a csúcspontját, innentől az Xperia X sorozat egy új fejezetet és evolúciós irányt nyit a termékstratégiánkban. Az Xperia Z tagok folyamatosan a legfejlettebb technológiát hordozták magukban, az Xperia X modellek azonban a kamerás és a hardveres teljesítményre koncentrálnak, méghozzá kiforrott szoftverrel és hosszú üzemidővel egybekötve." Ez tehát megerősített tény, az viszont még nem, hogy állítólag a japánok nagyobb fókuszba szeretnék helyezni a középkategóriás modelleket. Akárhogy is, az Xperia X Performance marad a zászlóshajó a Snapdragon 820 chipsetnek köszönhetően, mondjuk kijelzőfelbontás terén nem veszi fel a versenyt a Z5 Premiummal (bár erre nincs is igazából szükség).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • 22,5 megapixeles szenzort mutatott be a Sony

    Az IMX318 1/2,6 hüvelykes, 1 mikronos szenzorpixeleket tartalmazó CMOS lapka, amely vélhetőleg a következő csúcs Sony Xperiákban is felbukkan majd.

  • Sony h.ear on (MDR-100AAP) teszt

    Kimondottan stílusos fejhallgatót próbáltunk ki a japán gyártótól: eleinte szkeptikusak voltunk, de árkategóriájában még a hangminőségével is versenyképes hangkeltőről beszélünk.

  • Sony Xperia M5 - új pályára lépett

    Nagyon sokat fejlődött elődjéhez képest az Xperia M5, amely hardveres szempontból már a felsőkategóriát veszi célba, de a szoftvert nem sikerült kellően komolyan venni.

Hirdetés