Az S10 tripla kamerával, a Note9 két hét csúszással érkezhet

Hirdetés

A téli-tavaszi időszak a Samsungnál a Galaxy S, a nyári-őszi pedig a Galaxy Note sorozatról szól. Ez az évszakos megosztás lehetővé teszi, hogy a szériába tartozó modellek ne váljanak egymás konkurenciájává, és ahogy az S9 páros picit korábban érkezett a megszokottnál, úgy a Note9 érkezését is előbbre tippeli a szakma. A The Bell korábban a júliusi bemutatót és az augusztus eleji piacra kerülést se tartotta kizártnak, ám egy utolsó pillanatban hozott dizájnváltoztatás miatt az S Pennel szerelt phablet ehhez képest két hetet késhet.

Nem gond a gigászi kijelző meghajtása az Exynos 8895-tel és 6 GB RAM-mal
Az utolsó pillanatban eszközölhetnek apró változtatást a Note 8 folytatásának előlapján [+]

A változás a The Bell szerint összefügghet Lee Jae-yong Samsung alelnök pár héttel ezelőtti, kínai üzleti útjával. Egy meg nem nevezett hivatalos személy szerint Jae-yong az Oppo és más helyi, OLED panellel szerelt telefonokat kézbe fogva úgy érezte, azoknak jobb a fogása és tapadása a készülő Note9-cel összevetve, úgyhogy némi dizájnváltoztatást kért a srácoktól. A Samsungtól szokatlan ennyire közel a megjelenéshez formai változtatásokat hozni - ugyanakkor nincs többről szó, mint fél milliméterrel vékonyabb előlapi védőüveg használatáról (bár a Gorilla Glass réteg a Note8-hoz képest így is vastagodhat). A képátló állítólag marad 6,38"-es (némi növekedés tavalyhoz képest), a hardver pedig a szokásos módon a Qualcomm és az Exynos legfrissebb és legerősebb mobilplatformján osztozkodhat.


A Huawei Mate RS tripla hátlapi kamerájával rendkívül sokféle fotó lőhető [+]

Az S Pennel szerelt, új jövevény várhatóan idén is sikeres lesz, ám ettől még a Galaxy S készülékek mutatói az igazán meggyőzőek cégen belül. Azért, hogy a jó sorozat ne szakadjon meg a pénztáraknál, a The Investor szerint a Samsung újabb kamerás erősítésen dolgozik. A Galaxy S9 sajátossága a változtatható apertúrájú lencse volt, a Galaxy S10 a Huawei P20 Pro és a Mate RS után pedig maga is három optikát vethet be a hátlapon. A publikáció rámutat: három szenzorral és lencsével előnyösebb zoomfelvételek és összességében élesebb képek készíthetők, a S10 január-februárra várt bemutatója előtt pedig az iPhone Xs Plus is elindulhat a triplakamerás úton.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés