Az összes új Nokia hazai árát megtudtuk

Hivatalosan is visszatért Magyarországra a Nokia név, három okostelefonnal és a felújított 3310-essel versenyeznek a vásárlók kegyeiért.

Hirdetés

Hivatalosan is megérkeztek az új Nokia telefonok hazánkba, amelyek június első felében már kaphatók lesznek. Nem csak elektronikai áruházakban, hanem mind a három szolgáltatónál is, a Nokia tehát nem finomkodik, hanem berúgja a kaput, de azért a sikerhez nem lesz elég egy név.

Nokia 6
Nokia 6 [+]

Már csak azért sem, mert itt tényleg elsősorban a név az, ami összeköti a korábbi és a jelenlegi Nokiát, legalábbis telefonos szempontból. A HMD Global ugyanis a névhasználati jogot kapta meg az anyacégtől, s bár a finn székhelyű cég korábbi Nokia alkalmazottakból tevődik össze, a gyártást nem ők, hanem a Foxconn végzi. A magyar preimeren mind a négy, az MWC-n már bemutatott telefon ott volt, a felfrissített 3310-estől kezdve a jelenlegi csúcsmodellnek tekinthető Nokia 6-ig.

Nokia 3310
Nokia 3310 [+]

A 3310-essel hamarosan részletes tesztben foglalkozunk majd, a csöppség 2,4 inches, QVGA kijelzővel, 16 MB (megabájt!) belső tárhellyel, 2 megapixeles kamerával jön, ára 18 990 forint lesz és a HMD regionális vezetője, David Pavlinic szerint szerint Magyarországon is van rá igény, ne csak egy jópofa poénként, hanem tényleges termékként tekintsünk rá.

Nokia 3
Nokia 3 [+]

A Nokia 3 lesz a megfizethető kategóriában a cég ajánlata, bár a bruttó 53 ezer forintos ár, főleg a kínai márkák előretörése mellett kissé túlzónak tűnik, hiszen 2 GB RAM-mal, 16 GB belső tárhellyel négymagos, Mediatek MT6737-es chipsettel és 5 inches, HD felbontású kijelzővel nem éppen egy adu ász a specifikáció alapján ennyi pénzért. Előre és hátra is 8 megapixeles kamera került, az akkumulátor pedig 2650 mAh-s.

Nokia 5
Nokia 5 [+]

A Nokia 5 már drágább termék, itt egy Snapdragon 430-as chipset dolgozik, a RAM viszont ebben a modellben is 2 GB méretű, ahogyan a tárhely is 16 GB-os. A kijelző 5,2 hüvelykre nőtt, a felbontás maradt HD, az akkumulátor azonban már 3000 mAh-s. A kamera 13 megapixeles felbontásra képes, a ház pedig egyetlen alumíniumból készült, az előlapon ujjlenyomat olvasó található. A Nokia 5 ára 70 ezer forint lesz.

A Nokia 6 hátlapja
A Nokia 6 hátlapja [+]

A jelenlegi kínálat csúcsát a Nokia 6 képviseli, ami szintén Snapdragon 430-as chipsettel, de már 3 GB RAM-mal és 32 GB-os tárhellyel jön, az 5,5 inches kijelző Full HD felbontású, a kamera 16 megapixeles, az akkumulátor pedig 3000 mAh-s. Ez a készülék is unibody alumínium házat, valamint előlapi ujjlenyomat-olvasót kapott, itt már 86 ezer forint van az árcédulára írva.

Mindhárom okostelefon Android rendszert futtat, méghozzá a legfrissebbet. A HMD nem módosít a Google szoftverén, amivel szavatolni szeretnék, hogy a lehető leghamarabb megkapják majd a vásárlók a frissítéseket is. David Pavlinic kérdésünkre elmondta, hogy a Nokia brand alá tartozó egyéb márkák (Ozo, Whithings) forgalmazásáról nem a HMD illetékes nyilatkozni, ők csak a telefonokért felelnek, de nyilvánvalóan lesznek olyan stratégiai kérdések, amelyekben kikérik a véleményüket. A jövőbeli tervekről természetesen nem nyilatkozhatott, de azt szerencsére hajlandó volt megerősíteni, hogy még az idén érkezni fog új Nokia okostelefon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés