Az Essential otthoni hangsegédje is bemutatkozott

A Google Home-mal vagy az Amazon Echóval szemben kijelzőt is kapott az Essential Home, és kisebb testet, mint az Echo Show.

Hirdetés

Nem csak a Essential PH-1-ről vagy hátlapjára mágnesezhető, 360 fokos kamerájáról szólt Andy Rubin új vállalkozásának bemutatója: lehullott a lepel az Android atyjának saját otthoni hangsegédjéről, amely a biztosra menve a Home nevet választotta.


[+]

Kapásból feltűnhet a különbség a mai, magasra nőtt hangasszisztensekkel összevetve: az Essential Home alacsonyabb, mint a kijelző nélküli Amazon Echo vagy a Google Home, a külleme pedig barátságosabb a retró divatot követő Echo Show-nál. Ez utóbbival közös, hogy mindkét otthoni (vagy irodai) csevejre szánt ketyere kijelzőt kapott, csak a Home kör alakút és felfele nézőt. A felületén is a kör alakú ikonok és elrendezés dominál, amivel leginkább egy megnövekedett okosórára hasonlít az interfész.


[+]

Ezt az eszközt Rubin személyesen nem mutatta meg, és egyelőre kevesebbet is tudni róla, az viszont biztos, hogy Ambient OS-t futtat, és a funkciói között szerepel az okosotthon eszközeinek a kezelése, így például a lámpák elsötétítése hangutasításra. Az Echo Show-hoz hasonlóan itt sem kell csakis a hangalapú interakcióra hagyatkozni: az érintőképernyőn is kezelni lehet a Home-ot, amelyen a kért információk a hangos felolvasás mellett megjelennek.


[+]

Az Essential szerint az ő otthoni asszisztensük sokkal inkább a személyes adatok védelmére fókuszál, így kevésbé hagyatkozik a felhőmegoldásokra, adatait saját tárolójára menti, a kapcsolódott eszközökkel pedig közvetlenül kommunikál. Tud azért persze az interneten kutakodni, zenét lejátszani vagy éppen ébresztőt beállítani, de a naptáresemények előtt időben jelzi azt is, mikor kell elindulni, és milyen forgalomra lehet számítani. Az ára és a pontos megjelenése ugyanakkor még nem ismert.

Hangszóró a felső peremen, kamera az értesítési sáv közepén, kompromisszumok kizárva
Az Essential PH-1 okostelefon saját hangasszisztenst is kap [+]

Az is kiderült időközben, hogy az Essential PH-1 okostelefon valamikor júniusban lesz elérhető az USA-ban, kompatibilis lesz az összes amerikai szolgáltató hálózati frekvenciáival, plusz saját hangasszisztens is lesz rajta. Ha tippelnünk kellene, nagyjából az, amelyik az Essential Home-on fut. Az amerikai szolgáltatók viszont nem veszik fel a kínálatukba a telefont, és várhatóan nem lesz a PH-1 hatalmas mennyiségben elérhető. Azért egy teszt erejéig remélhetőleg sikerül lecsapnunk egyre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés