Az Aquos S3 a világ legkompaktabb 6 hüvelykes készüléke

Hirdetés

Eredetileg úgy volt, hogy a Sharp holnap mutatja be az Aquos S3 Mini nem mini verzióját, de ismeretlen okokból ez már tegnap megtörtént Tajvanon. A gyártó konkrétan a világ legkompaktabb 6 hüvelykes készülékeként jelentette be az Aquos S3-ast, amely értelemszerűen 6 hüvelykes, 18:9-es képarányú, FHD+ felbontású IPS panellel rendelkezik, ami 91%-os kijelző/előlap arányt jelent. A panelt feltehetően a Sharp gyártotta, tehát a megjelenítés minősége jó eséllyel kiváló lesz.


[+]

A kompaktságot az LG V30-hoz képest határozták meg, az LG legkomolyabb ajánlatánál a Sharp mobilja 3,5 milliméterrel rövidebb és 1,2 milliméterrel keskenyebb, pontosan 148,2 x 74,2, ami lényegében a 142,7 x 73 x 7,8 milliméteres, 5,5 hüvlykes Aquos S3 Mininél sem sokkal nagyobb. A szenzorsziget viszont jelentősen, a hardver azonban soványabb. Legalábbis két giga RAM-mal mindenképpen. Az Aquos S3 szintén a Snapdragon 630-cal dolgozik, viszont egyelőre csak 4/64 GB memóriakiosztásról tudunk, a belső tárhely bővíthető. Lehet, hogy ez ennyiben is marad.


[+]

Kamerából azonban már kettő jutott a hátlapra, egy 12 és egy 13 megapixeles telés és nagylátószögű szenzor dolgozik össze, utóbbi f/1,75 rekeszértékű, a telés lencsével pedig portré módra is van lehetőség a kétszeres zoomon kívül. Az előlapi szenzor szimpla 16 megapixeles egység, de az ujjlenyomatos védelem mellett van arcfelismerés, a szoftver pedig mindkét oldalon mesterséges intelligenciával próbálja kihozni a legjobbat a kamerákból.


[+]

Az két SIM kártyát befogadó készülék adatkommunikációs képességei is kielégítőek, van NFC, 5.0-s Bluetooth, VoLTE és VoWiFi, a Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac szabványon kapcsolódik, az USB port C típusú, a 3200 mAh-s akkumulátor pedig gyorsított eljárásban is tölthető. A Sharp Smile UX felülete Android 8.0-s alapon fut, elvileg április 1-től és kizárólag a Távol-Keleten, 103 ezer forint körüli összeg fejében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés