Almárkát alapított az Oppo

Az Oppo, a Huaweihez hasonlóan főleg online értékesítésben erős almárkát hozott létre Realme néven. Az új brand a gyártó online jelenlétét igyekszik megerősíteni a világ második legjelentősebb mobilpiacán, tekintve, hogy az Oppo offline értékesítésben stabil pozíciót tudhat magáénak, de a virtuális térben erős konkurenciával kell szembenéznie.


[+]

A Xiaomit konkrétan meg is említi a promócióban. A lényeg: miért kell minden megfizethető okostelefonnak ugyanúgy kinéznie (mint a Xiaomi Redmi 5A, amelyet ugyan nem neveznek meg, de a képen egyértelműen a konkurens gyártó Indiában legnépszerűbb eszköze virít). Ezzel együtt a Realme1, a Realme első modellje nagyon nem új eszköz, sem a dizájn, sem a képességek tekintetében.


[+]

A Realme1 tulajdonképpen az Oppo A3, csak másik nevet kanyarítottak az egyébként egészen különleges, de véletlenül sem originális üveg hátlapra. Az Oppo A3 gyémántszerű optikáját a HTC nagyjából 9 éve letudta a HTC Touch Diamonddal, és az Oppónál sem újdonság, csak az Oppo R1C zafírüveggel szerelt. A specifikáció is változatlan, az Oppo A3 és a Realme1 tökéletesen azonos készülék: MediaTek Helio P60-nal, 4 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel, valamint szenzorszigettel. Az ár egyelőre nem ismert, feltehetően az Oppo A3-hoz közelít majd, ami 90 ezer forint körül vásárolható meg arrafelé.

Azóta történt

Előzmények

  • Megérkezett az Oppo A3

    Középkategóriás MediaTek SoC, 128 GB-os belső tároló, Full HD+ kijelző, illetve az elmaradhatatlannak tűnő notch jellemzi az újdonságot.

  • Xiaomi Redmi 5A - továbbra is

    Ez még nem a hosszított kialakítású, kávamentesített Redmi, ár/érték aránya viszont elsöprő, nem mellesleg pedig már itthon is megvehető.

  • Zafírüveg védelemmel érkezett az Oppo R1C

    Felső-középkategóriában indul hódítóútra az Oppo igencsak vékony okostelefonja, amely a hagyományos előlapi védelem mellett zafírüveg borítással is megvásárolható lesz.

  • HTC Touch Diamond - tényleg majdnem

    Kicsi, gyönyörű, mindent tud, innovatív - viszont lassú. A HTC giroszkóppal ellátott készüléke megmutatja, a WM is lehet kezelhető.

Hirdetés