Alkalmazásbemutató: Unsmok'd - Beat the urge

Hirdetés

Az addikció legkülönbözőbb formái sújtják az emberiséget. Ezek egy része valamilyen kemikáliához kötődik, és egy hányaduk teljesen legálisan beszerezhető. Most attól az ellentmondástól elvonatkoztatva, hogy ha az államoknak fontos az adófizetők tudtára adni elrettentő, horrorisztikus dobozfotókkal a dohányzás okozta, súlyos következményeket, akkor tulajdonképpen miért nem tiltják be az egészet – ám tény és való, hogy egy évszázadok, sőt: évezredek óta létező elfoglaltságról beszélünk, és a függőség sem új keletű.


[+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az már szociopolitikai kérdés, hogy a prevenció hatékonyabb fegyver volna-e a már megvásárolt dobozon való tüdőrákos fényképeknél, mindenesetre aki rászokott a cigarettára, biztos találkozott már azzal a jelenséggel, hogy nem olyan könnyű letenni. Főleg úgy, hogy a dohányzás rítusa sokaknak pótcselekvésként is tökéletes. A magyar Mito Studio Hackathon háziversenyén egy nap alatt született az ötlet: mi lenne, ha a telefon segítséget nyújthatna a leszokásban? Ebből lett a Unsmok'd - Beat the urge. És miért ne? Annyi mindent lehet egy okostelefonnal manapság művelni, hogy már hozzá is pótcselekvések társulnak, és ha más nem, a képernyőt nyomogatni még mindig egészségesebb, mint rágyújtani. A Mito játékos oldalról közelítette meg a dolgot: adott Smoky, a belső sóvárgás digitalizált, randa megtestesítője, ő fogadja a felhasználót az alkalmazás főképernyőjén. Amikor az ember igazán rágyújtana, pedig tudja, hogy nem kellene, talán a fejében is formát ölt egy kisördög, akinek legszívesebben ellátná a baját. Nos, Smokyt jól meg lehet pofozni, ami gondolatelterelésnek és feszültséglevezetésnek sem utolsó, jó pár találat és tapasztalatpont begyűjtése után az Unsmok'd Beat the urge pedig egy véletlenszerű, humoros YouTube videóval jutalmaz.


[+]

Onnantól válik komollyá a dolog, hogy a kedvelt cigaretta árát bepötyögve, minden sóvárgás elhessegetése (és nem rágyújtás) után szépen megy fel a mutató, hogy hány szálat nem szívott el az illető, és ez hány forintot spórolt meg neki. Szép kövér összegek kijöhetnek pár nap alatt, és ezt az app az orrunk alá is dörgöli. Az Unsmok'd számolja a megtakarított dobozok és a dohányzásmentes napok számát is, értesít, hogy ne felejtsünk el Smokyval „foglalkozni” káros pótcselekvésünk helyett. Kitűzők is begyűjthetők: ezek apró, humoros kis badge-ek a legkülönbözőbb fajtából, amelyek idő és megtakarított pénz alapján nyújtanak némi vállon veregetést.


[+]

Nyilván csodára nem képes az Unsmok'd, a leszokás az elhatározás mellett komoly akarat és sokaknál egyszerűen külső segítség eredménye. Ám, ha nyelvet tanulni lehet, akkor motiválni és jutalmakkal visszacsatolva miért ne nyújthatna ezen a fronton is segítséget egy mobilapp? Majdnem mindenkinek van okostelefonja, az mindig kéznél van, a magyar fejlesztés dizájnja pedig egyszerű és felhasználóbarát. Magyar nyelv ugyan nincs, ám nem is a szövegelésről szól az Unsmok'd, Smoky jóleső pofozgatásához nem kell élő vagy holt nyelvet ismerni. Mennyivel praktikusabb ez a horrorfotóknál. A Mito egészségalkalmazása Androidra innen, iOS-re pedig innen szerezhető be.

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Kiflee

    Nem gasztronómiai appot vagy pékség keresőt, hanem könnyen kezelhető, kellemes felületű közösségi filmajánlót mutatunk be az innoid hazai fejlesztőcsapatától.

  • Alkalmazásbemutató: Bloxx és Color Blinder

    A szemtelenül fiatal magyar fejlesztő, Kiss Dániel két egyszerű, ám szórakoztató játékát mutatjuk be. Az egyik az érzékszervekre, a másik a kézügyességre hagyatkozik.

Hirdetés