Alkalmazásbemutató: Számlázz MOST

A Kulcs-Soft Nyrt. nevét valószűleg nem kell bemutatni azoknak az olvasóinknak, akik a magyar szoftverfejlesztő cégek világában egy picit is otthonosan mozognak. Az 1989-ben Kulcsár Tibor által alapított vállalkozás hazánkban piacvezető szerepet tölt be a számlázási és ügyviteli szoftverek piacán, 2009 óta pedig a Budapesti Értéktőzsdén is jelen vannak. Ha nem 24 évvel ezelőtt indult volna ez a sikertörténet, akkor a vállalat most valószínűleg ugyanolyan sikeres lenne, mint a mainstream média által felkapott vállalatok; igaz, a Kulcs-Soft legjelentősebb piaca jelenleg még mindig Magyarország, azonban a nemzetközi vizeken való térhódítás felé jelentős lépést tettek a Számlázz MOST nevű szoftver piacra dobásával.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Kulcsár Tibor saját bevallása szerint részben annak köszönheti cége sikereit, hogy idejében váltottak DOS operációs rendszerről Windows 95-re. Épp ezért a cégvezető erős bizalmat táplál a Windows 8 platform felé, így a szóban forgó szoftver Windows 8.1-re, Windows RT-re és Windows Phone 8-ra is elérhető, azaz számítógépeken, táblagépeken és okostelefonokon is elérhető, ráadásul mindegyik platformon ugyanazt a funkcionalitást és felhasználói felületet nyújtja. A Számlázz MOST ebből adódóan egy felhőalapú szoftver, melynek koncepciója viszonylag egyszerű: azoknak az egyéni vállalkozóknak a munkáját szeretné megkönnyíteni, akik jelenleg az ügyfelüknél papír alapú bizonylatot/számlát állítanak ki tevékenységükről. Az ingyenesen elérhető újdonsággal ugyanis akár közvetlenül az okostelefonról is kiállíthatók olyan számlák, melyek teljes mértékben megfelelnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) előírásainak. Kulcsár Tibor ezzel kapcsolatban a szoftver bemutatásakor elmondta, hogy bár a Kulcs-Soft piacvezető a magyar szoftverek között, legnagyobb konkurensét mégis a papír alapú számlatömbök jelentik.

Az alkalmazás első indítása után meg kell adnunk adatainkat, fel kell töltenünk logónkat, majd meg is történik az aktiválás. Ezt követően feltölthetjük ügyfeleinket, szolgáltatásainkat (megnevezés, mennyiség, egységár, ÁFA kulcs), majd egy egyszerű drag&drop módszerrel, esetleg a tételek kattintgatásával össze is raktuk a számlát, melyet elküldhetünk emailben (a szoftver ebben a tekintetben is megfelel minden előírásnak), lementhetünk PDF-ben. A számlához a hibák elkerülése végett természetesen tartozik előnézeti kép, magán a dokumentumon pedig vállalkozásunk logója is megjelenik. Az elkészült számlákhoz kapcsolódóan különféle grafikus megjelenítéseket is használhatunk, azaz diagramokon láthatjuk, hogy hova és mennyit számláztunk, hogyan alakultak a bevételeink. Ezeket az információkat a Windows ökoszisztémába remekül illeszkedő, jól használható és valószínűleg mindenki által érthető kezelőfelületen keresztül érhetik el a felhasználók.

Az ingyenes modul tehát tökéletesen alkalmas a papíralapú számlák kiváltására, ügyfeleink adatainak tárolására, tehát sok egyéni vállalkozó fogja tudni használni. A jövő év elején azonban további, fizetős modulok fognak megjelenni hozzá, melyek segítségével komplexebb feladatok elvégézésre is alkalmas lesz a szoftver; az egyes modulokért várhatóan havi 10 dollár körüli havidíjat kell majd fizetni, a cél az, hogy a komolyabb modulmennyiséget igénybevevő kisvállalkozások éves díja is 1000 dollár alatt maradjon. A Számlázz MOST tehát egy sokak számára hasznos szoftver, melynek hazánkban egyáltalán nincs konkurenciája, külföldön pedig csak kevés hasonló megoldás létezik. Épp ezért a jövő évben várható majd több nyelv megjelenése is, melynek köszönhetően a szoftver külföldön is sikeresen terjeszkedhet majd.

Értékelés: Számlázz MOST (Windows 8.1, Windows RT, Windows Phone 8)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes: Windows 8.1 / Windows Phone 8

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés