Alkalmazásbemutató: Aspecto Memoria HD

  • (f)
  • (p)
Írta: Bone123 | 2014-09-18 16:00 | Forrás: Mobilarena

Magyar fejlesztésű memóriajáték az Aspecto Memoria HD, amely nagy felbontású képekkel és több nehézségi fokozattal kínál egy kis agytornát.

Nem csak adrenalintermelésre vagy kikapcsolódásra lehet jó egy játék (bár arra is akad jó pár élvezetes darab), léteznek informatív játékok, mint mondjuk a tipográfia történetét átvezető Type:Rider, vagy éppen agytornáztató fejlesztések. Mai alkalmazásbemutatónkban az utóbbi kategóriából prezentálunk egy magyar fejlesztésű darabot, méghozzá Pető Zoltán műhelyéből. Az Aspecto Memoria HD klasszikus párosítós memóriajáték, amely HD felbontású képekkel és többféle nehézségi fokozattal kecsegtet, eredményeinket pedig a Play Játékok keretében integrálja.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Memóriajátékhoz illően az Aspecto Memoria menüi is nagy kártyaelemekből épülnek fel. Jelenleg egyféle játékmód elérhető el három nehézségi fokozottal, a könnyű mobiltelefonon 3 x 4, a közepes 3 x 6, a nehéz fokozat pedig 6 x 6 elemből áll. Természetesen egyszerre csak két kártyát lehet megfordítani, és a játék addig tart, ameddig valamennyi párt meg nem találjuk. A játék számolja, hogy hány másodperc alatt sikerül egy táblát letakarítanunk, az eredményeket pedig összemérhetjük ismerőseinkkel vagy akár a Play Játékok élmezőnyével. Pető Zoltán alkalmazásfejlesztő, aki Aspecto néven található meg a Google rendszerében, jelezte nekünk, hogy folyamatosan fejleszteni kívánja memóriajátékát, így tervbe van véve medálok begyűjtésének a lehetősége, a képek számának növelése vagy időszakonkénti cseréje, illetve a játékmódok esetleges bővítése, de várható egy változat a Windows Phone operációs rendszerre is. Egy kis klasszikus agytornászáshoz bátran ajánljuk az Aspecto Memoria HD kipróbálását, amely ingyenesen letölthető a Play Áruházból, némi reklámelhelyezéssel a menükben. A futtatáshoz Android 2.3-as vagy újabb szoftververzió szükséges.