A VLC blokkolja a Huawei készülékeket

A népszerű videolejátszót fejlesztője megelégelte a kedvezőtlen értékeléseket, így az újabb Huawei készülékek tulajdonosai ezentúl nem érik el a programot. Legalábbis a Google Play Áruházból. A gyártó honlapjáról továbbra is hozzáférhető az apk, ami nagyszerű, viszont Android 8.0-tól nem nagyon, illetve nem minden rendszer esetében van lehetőségünk ismeretlen forrásból alkalmazásokat telepíteni.

A fejlesztők egyébként a Huawei agresszív energiatakarékossági protokollján akadtak ki, ami lehetetlenné teszi a háttérben való lejátszást, mert a kijelző kikapcsolásával válogatás nélkül lövi ki a rendszer a futó folyamatokat, kivéve a Huawei által előtelepített gyári alkalmazásokat. A szoftver továbbra is elérhető minden felhasználó számára, viszont a fejlesztők nem kérnek több negatív értékelést olyan diszfunkciók miatt, ami nem az ő hibájukból kifolyólag adódik és segíteni sem áll módjukban a dolgon.

Előzmények

  • Porsche Design Huawei Mate RS - stílus: gyakorlat

    Minek notch, ha az új PD luxustelefon képernyő-dominánsabb bármelyik P20-nál? Két ujjlenyomat-olvasó, három hátlapi kamera és óriási tároló, sokkoló áron.

  • Huawei P20 Lite - friss forma, régi vas

    Kizárólag a formája különbözteti meg a többi olyan Huawei/Honor terméktől, amiben ugyanezt a hardvert és felületet találjuk meg. Ez viszont nem indokol ekkora felárat.

  • Huawei P20 - ez is kétkezes lett

    Nem annyira pró, mint a háromkamerás csúcsváltozat, nincs OLED kijelzője és sztereó hangszórója, viszont esztétikailag barátságosabb, nem mellesleg pedig jelentősen olcsóbb annál.

  • Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból

    Az új P-sorozat csúcsmodellje három hátlapi kamerával, OLED kijelzővel, betüremkedéssel és mesterséges intelligenciával próbál tarolni. Irgalmatlan jó telefon, de nem hibátlan.

Hirdetés