A Qualcomm biometrikus szenzorát választja a Samsung

Hirdetés

A Samsung generációk óta, mármint nyilván azóta, amióta elérhető, mellőzi a lassan egyre elterjedtebb biometrikus azonosítási formát arra hivatkozva, hogy a technológia nem elég megbízható, pontos és hatékony. Ezért sem a Galaxy S8 széria, sem a Galaxy S9, sem pedig legújabb Galaxy Note9 nem implementálta a kijelzőbe épített megoldást. A Galaxy S10-es modellek, mert elvileg ugye három is lesz, már a Qualcomm legújabb generációs megjelenítőbe integrált technológiát kapják.

Az első az optikai, a második ellenállás alapú, a harmadik pedig az ultrahangos technológia.
Az első az optikai, a második ellenállás alapú, a harmadik pedig az ultrahangos technológia. (forrás: KTB Securities) [+]

Tajvani iparági források megerősítették a Qualcomm és a Samsung együttműködését, a szenzorokat a tajvani General Interface Solutions (GIS) és a kínai O-Film fogja nagy tételben gyártani. Előbbi részt vett a technológia fejlesztésében, utóbbi vállalat pedig a Vivo X20 UD-hez és az X21 UD-hez készített paneleket. A jelentések szerint, a gyártó szignifikáns beruházásokat eszközölt, hogy a Samsung jövőbeni mennyiségi igényeit kielégítse.


[+]

A Qualcomm első generációs megoldása még csak 300 mikronos (0,3 mm) üveggel volt működőképes, míg a második generáció már 0,8 milliméter vastag borítás alatt is funkcionált. Az optikai szenzorokkal szemben az ultrahanggal dolgozó szenzor továbbá kevésbé érzékeny a környezeti faktorokra (erős megvilágítás stb.), illetve háromdimenziós szkennelést tesz lehetővé, ami a mintázaton (elágazások, végpontok) túl a pórusok elhelyezkedését és a barázdák mélységét és formáját is képes azonosítani, így sokkal precízebb.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés