A Pannon a norvég anyavállalat nevét veszi fel

Hirdetés

A Pannon GSM 1994-ben az első magyar szolgáltató volt a 900 MHz-es hangátvitel területén. A GSM rendszer mellé mára felnőtt 3G / HSDPA hálózatok térhódítása miatt 2006-ban már változtatott a cég, akkor a GSM kifejezést elhagyva Pannon néven folytatta tovább. Ekkor változott a korábban "magyaros" színösszeállítású logó is: a Telenor anyavállalat világszerte használt kék propellere lett a hazai szolgáltató emblémája is.

Ma az operátor bejelentette, hogy a jövőben itthon is Telenor néven nyújtja majd szolgáltatásait, s ezzel teljesen beolvad a norvég cégcsoportba, amely a világ hatodik legnagyobb szolgáltatója mintegy 172 millió ügyféllel. A váltás néhány hónap alatt lezajlik, a költségekről nincsen információ, de valószínűleg kevesebből megoldják, mint a Westelből T-Mobile-lá alakult szolgáltató, hiszen az embléma marad.

Az igazi kérdés azonban, hogy egy friss név hozhat-e bármilyen, pénzügyileg is mérhető hasznot. A magyar piacon ugyanis a mai napig él még az a tévhit, hogy a Pannon az egyetlen magyar tulajdonú szolgáltató, s vannak emberek, akik pont ezért választották őket. A Telenor név viszont a legegyértelműbb jel arra, hogy ez korántsincs így. A Pannon jelenleg a második számú hazai operátor, piaci részesedése a legutolsó adatok szerint 34,68 százalékos.

Előzmények

Hirdetés