A Nokia és a Google is Snapdragon 710-es mobillal készül

Hirdetés

A 710-es Snapdragon a Qualcomm legfrissebb mobilplatformja, és két Cortex-A75, illetve hat Cortex-A55 magon alapuló Kryo 360 magja kellően erősnek ígérkezik a középkategória igényeinek kielégítésére, 10 nanométeres csíkszélességével pedig eléggé takarékosnak. A Xiaomi Mi 8 SE volt az első okostelefon, amit ezzel a mobilplatformmal jelentettek be, és nemsokára több is követheti.

Az egyik potenciális befutó Phoenix munkacímen fut és a HMD Globaltól érkezhet a tél beállta előtt, írja Roland Quandt, azaz az év végére is tartogat a Nokia brand meglepetéseket. A másik Bonito becenéven készül, és a három őszre várt Pixel mobil legolcsóbbika lehet. A Google tehát egy készülékkel visszatérhet a felső-középkategóriába, ahol a Nexus 4-gyel annak idején alapjaiban rengette meg a piacot. Az évek folyamán a Nexus mobilok vételára azonban megugrott, a Pixelek pedig méregdrága telefonok, így az Android One széria jelenthet egyelőre alternatívát.

A Google Pixel 3 és a Pixel 3 XL állítólagos előlapi védőüvege
A Google Pixel 3 és a Pixel 3 XL állítólagos előlapi védőüvege (forrás: SlashLeaks) [+]

Az eddig kiszivárgott információk szerint egyébként a Pixel 3 XL Blueline munkacímen készül, és szenzorszigettel érkezhet, a műfaj előtt ugyanis a Google már az Android P fejlesztői változatával is meghajolt. A középső darab a sima Pixel 3 lehet, Crosshatch vagy Albacore becenéven.

Előzmények

  • Szenzorszigettel érkezhet a Pixel 3 XL

    A két idei modellhez passzoló védőüvegek árulkodhatnak a Google 2018-as referenciakészülékeiről. Nem véletlenül került notch támogatás az Android P-be, a Pixel 3 XL ki is használhatja.

  • Nokia 6.1 - kis verziófrissítés

    Sok tekintetben előrelépett az új Nokia 6 a tavalyihoz képest, ám már be is jelentették szenzorszigetes, még ütősebb folytatását, így rövid életű lehet a telített phabletpiacon.

  • Nokia 7 Plus - eddig is így kellett volna

    Az újra feltámadt Nokia első generációs okostelefonjai nem robbantották fel a piacot. A második kör viszont jónak tűnik, ha a 7 Plusból indulunk ki.

  • Google Pixel 2 - referencia, de nem preferencia

    Friss hardver, továbbfejlesztett kamera, ám hazánkat elkerülő szolgáltatások, brutális kávák és durva árazás, oreós finomságokkal.

Hirdetés