A Mi Pad 3 lehet az év utolsó nagy dobása

Az első generációs Xiaomi Mi Pad nem mai gép, már az utódja is tavaly november óta piacon van, így nem véletlen, hogy a tabletek iránt általánosan csökkenő érdeklődés ellenére friss eszközt várhatunk ezen a vonalon a gyártótól. Néhány kiszivárgott, hivatalosnak persze nem tekinthető termékkép segít nekünk a tájékozódásban a Mi Pad 3-mal kapcsolatban. Az előző generációs géphez képest nagy valószínűség szerint nő a kijelzője, 9,7 hüvelyken jelenít majd meg 2048 x 1536 képpontot, tehát méretben a kisebbik iPad Próhoz lövik, 239,5 x 164,5 x 6,08 milliméteres dimenziói is nagyon hasonlítanak az Apple jól ismert gépéhez, ám a Xiaomi megoldása jó eséllyel könnyebb, 380 grammos lesz.

2016 egyik utolsó bejelentése lehet a Mi Pad 3
2016 egyik utolsó bejelentése lehet a Mi Pad 3 [+]

Bár az Intel kiszállt a mobilos piacról az Atom-széria berekesztésével, a kínai gyártó gépe ettől függetlenül megkaphatja a notebook-szegmensből ismert, nemrég bemutatkozott Core m3-7Y30-at, ami 14 nanométeres csíkszélességgel, kétmagos, négyszálas, maximum 2,6 GHz-es órajelű processzorral és Intel HD Graphics 615 grafikai egységgel éri el teljesítményét, és a Xiaomi esetén valószínűleg 8 gigabájtos, LPDRR3-as RAM modul segíti munkáját. Tárolóegysége 128 vagy 256 gigabájtos eMMC lehet, szóval hely értelemszerűen lesz rajta bőven, és nem marad ki az ujjlenyomat-olvasó sem.

Éppen 10 hüvelyk alatt lehet a gép
Éppen 10 hüvelyk alatt lehet a gép [+]

A Mi Pad 2 piacra került Windows és Android rendszerrel is, ezúttal azonban úgy tűnik, hogy először csak Windows 10-zel lesz elérhető az újdonság, a vásárlóknak ajándékba jár a Cortana és az Office Suite, opcionálisan pedig touchpaddal kiegészülő klaviatúrát is lehet majd venni a géphez. Elképzelhető, hogy androidos változat a későbbiekben sem lesz.

Várhatóan nem lesz túl vastag a kütyü
Várhatóan nem lesz túl vastag a kütyü [+]

A táblagép beépített akkumulátora 8290 mAh kapacitású lesz, az USB Type-C csatlakozóján pedig állítólag Quick Charge 3.0 segítségével tud gyorsan tölteni, ami ritkaság, de nem egyedülálló az Intel-alapú eszközöknél, gondoljunk csak a tavalyi, 4GB RAM-mal szerelt, QC 2.0-s Zenfone 2-re. A Mi Pad 3 hátlapján 16 megapixeles kamera látható, dupla ledes vakuval, az előlapi érzékelő 8 megapixeles, videotelefonáláshoz és szelfikhez biztosan elég lesz.

Természetesen a külön megvehető billentyűzet kiosztása is egyértelművé teszi a Windows 10-et
Természetesen a külön megvehető billentyűzet kiosztása is egyértelművé teszi a Windows 10-et [+]

Ha hihetünk a fotók valódiságának, a billentyűzet meglepően olcsó lesz, 99 jüanért, azaz Kínában 5000 forint alatt megvehetjük, viszont a gép ára sem lesz elrugaszkodott, a 128 gigabájtos verzióért 1999 jüant (nagyságrendileg 87 000 forintot), a 256 gigabájtos változatért pedig 2299 jüant (még ez is 100 000 forint alatt van) kell majd kinn fizetni, itthon nyilvánvalóan magasabb árakkal kell majd kalkulálnunk. A Mi Pad 3 várhatóan december 30-án mutatkozik be, tehát akár a 2016-os év utolsó érdekessége is lehet.

Azóta történt

  • Tablettel készül a Meizu

    Aki a Flyme OS-t táblagépen szeretné látni, az örülhet a hírnek, hogy nyolchüvelykes kijelzővel szerelt eszközön dolgozik a kínai cég.

  • Snapdragon 660-nal jöhet a Mi Pad 4

    A tabletpiacon is folytathatja munkásságát a Xiaomi, állítólag Snapdragon 660 rendszerchippel és 6000 mAh kapacitású akkumulátorral jön az újdonság.

Előzmények

  • Nem lesz gond a Xiaomi Mi Pad 2 sebességével

    A második generációs Xiaomi táblagép is kipróbálta magát, illetve Intel chipsetjét az AnTuTu 6 béta verziójában, és nincs oka a szégyenre.

  • Xiaomi Mi Pad - Ki Mit tud?

    A Mi Pad Ázsiában már óriási siker, a Xiaomi itthon azonban csak mostanában kezdi felvenni, most egy 7,9 hüvelykes kijelzővel és Tegra K1 SoC-vel szerelt tablet járt nálunk.

Hirdetés