A luxusmobilok is elhagyják a kávákat

Hirdetés

A Gionee már tavaly rivális állított a Porsche Design-féle Huawei luxusmobiloknak az M2017 személyében, az M7 Plus pedig ezt a tradíciót folytatja idén, gigantikus kivitelben. Lehet, hogy a 6,43"-es, 1080 x 2160 pixel AMOLED kijelző az előlap nagy részét kitölti, ám a phablet így is 166,5 x 81,6 x 8,7 milliméteresre terebélyesedett, és közel negyedkilósra hízott (241 gramm).


[+]

Mindezt többek között a masszív fémváz indokolja, amely oldalt 24 karátos aranybevonatot, hátul pedig valódi borjúbőr borítást kapott kék festéssel, eléggé eklektikus részelemekkel a kamera környékén. Arrafelé ugyanis egy 16 és egy 8 megapixeles kamera is helyet foglal, akárcsak a kéttónusú LED villanó és az ujjlenyomat-olvasó, márkafelirattal szétválasztva egymástól. Az előlapon 8 megapixeles kamera munkálkodik.


[+]

Az Android 7.1-en alapuló, 5.0-s Amigo OS-t futtató M7 Plust a nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 660 hajtja meg, legfeljebb 2,2 GHz-es Kryo processzormagokkal és az Adreno 512-es GPU-val. RAM-ból 6 GB, tárolóból pedig 128 GB jár, ami microSD kártyával további 256 GB-tal megtolható, ha az egyik nanoSIM foglalatot beáldozza a vásárló.


[+]

Aki jó eséllyel kínai illető lesz, de legalábbis ázsiai, az errefelé használatos, B20-as LTE sáv ugyanis kimaradt a palettából. Nem úgy az 5.0-s Bluetooth. A microUSB kimenet mondjuk nem túl modern, de legalább 5000 mAh-s telep tölthető rajta keresztül (vagy vezetékmentesen), ami elég jó üzemidőt vetít előre. Más kérdés, hogy a helyi bérekkel nem kevés idő lesz a 4400 jüanos vételár összekapargatása, a 175 ezer forintos árcímke a Kínai Népköztársaságban kifejezetten soknak számít egy mobilért.  Mondjuk ez még mindig a fele a Porsche Design Mate 10 árának.

Előzmények

Hirdetés