A középkategória is kapott egy Mi 9-et

Az SE variáns versenyképes hardverrel és képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval hozza el a zászlóshajó több remek tulajdonságát, így a tripla hátlapi kamerát.

Hirdetés

Manapság egyedül már nem nagyon mutatnak be csúcstelefont: tulajdonképpen a Snapdragon 855-tel szerelt Mi 9-ből is több kiszerelés van, egészen 12 GB RAM-ig és 256 GB-os tárolóig, és akkor ott a középkategóriába szánt, mégis ígéretes specifikációjú Mi 9 SE, ami Kínában 2000 jüanon nyit (83 ezer forint).


[+]

Nem csak az elkért összeg kisebb, mint a zászlóshajóé, maga a phablet is: 5,97"-es és 1080 x 2340 pixeles AMOLED paneljével és 147,5 x 70,5 x 7,5 milliméterével talán még éppen beleférhet az egykezes használat, a 155 grammos tömeg pedig nem húzza le a zsebet.

A Mi 9 SE a Mi 9 balján
A Mi 9 SE a Mi 9 balján

Lóerőből nem lesz hiány: a nemrég bejelentett Snapdragon 712 két 2,3 GHz-es és hat 1,7 GHz-es Kryo 360 magja az Adreno 616-tal biztosan versenyképes sebességet hoz, a 10 nm-es csíkszélesség pedig kellemes fogyasztást.


[+]

De nem is ez, vagy az apró noccsos Samsung kijelző a lényeg: több csúcskategóriára jellemző tulajdonság bekerült, így a képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasó, a holografikus jelzővel ellátott üveg hátlap, a többfunkciós NFC, az ac-s WiFi vagy épp a Bluetooth 5.0.


[+]

A 6/128 GB-os RAM/táregység is bőséges, az utóbbi a villámgyors, 2.1-es UFS szabványból. Még infra és 18 wattos gyorstöltés is van, igaz, vezetékmentes nincs, és a kétsávos GPS-ről is le kell mondani.


[+]

Nem úgy a tripla hátlapi kameráról: a főegység 48 megapixeles a Sony gyártósorairól, f/1,75-ös rekeszértékű optikával, van egy 8 megapixeles, f/2,4-es teleobjektíves kamera, végül egy 13 megapixeles, széles látószögű egység f/2,4-es blendével. Akad 960 FPS-es lassított felvétel, 4K rögzítés 30 FPS-sel és egy rakás AI effekt, a 20 megapixeles szelfikamerához pedig arcszépítő módok és arcalapú feloldás.


[+]

Mondjuk a 3070 mAh-s telep kissé vékonynak tűnik, de legalább a Mi 9 SE is az, az USB-PD szabvány szerinti gyorstöltéssel pedig biztosan hamar 100%-ra kúszik a töltöttség. A Kínában bejelentett modell a B20-as LTE sávot ugyan nem támogatja, de elképzelhető, hogy lesz azt használó, nemzetközi variáns. A Mi 9 SE-nek ugyanis extra terhekkel, 120 ezer forint környékén is bőven lenne errefelé keresnivalója.

Azóta történt

  • Véső, öngyújtó, Mi 9

    Avagy Zack Nelson vs. Xiaomi zászlóshajó, kiszámítható eredményekkel és egy váratlan fordulattal.

  • Nincs értelme a kisméretű modelleknek?

    A Xiaomi szerint a jelenlegi trendek és felhasználói igények alapján nem jó ötlet kis készülékeket gyártani. Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére!

  • Jól indult a Xiaomi éve

    27,5 millió okostelefont szállított le, ebből már a Mi 9 széria is kivette a részét.

  • Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor

    Lehet-e százezer forintért kvázi-csúcskészüléket letenni csupa kijelzővel, négy kamerával, rengeteg funkcióval és korrekt mérettel? A Xiaomi megpróbálja.

Előzmények

Hirdetés