A Huawei szó szerint érti a szenzorszigetet

Hirdetés

Tegnap nyitottuk diskurzusunkat notch, betüremkedés vagy szenzorsziget témában, amit bár nem az Apple talált fel, nem igazán kell megmagyarázni, hogy miért épp az iPhone X startja után haraptak rá a gyártók, olvasóink határozott ellenállása mellett. .

A Huawei P20 Lite legfrissebb renderképe
A Huawei P20 Lite legfrissebb, nem hivatalos renderképe (forrás: WinFuture / Roland Quandt) [+]

A Huawei március 27-én, Párizsban tartja nagyszabású bemutatóját, szinte biztos, hogy három notchos P20 variáns leleplezésével, amelyek az almás mobilhoz hasonlóan a függőleges hátlapi kameraelrendezést is megismétlik. De majd biztos elmondják, hogy nem is azért, meg mi különben is jobban csináljuk. A P20 Pro egyébként hátul három kamerát viselhet, úgyhogy lehet benne valami.

A Huawei Nova 3e posztere szó szerint érti a szenzorszigetet
A Huawei Nova 3e posztere szó szerint érti a szenzorszigetet (Forrás: MyDrivers)

A gyártó előszeretettel dobja piacra ugyanazt a készüléket más piacokon más-más névvel, és már március 20-án befuthat a Nova 3e, ami elég jó eséllyel a P20 Lite kínai variációja. A szenzorsziget elnevezést teljesen saját kútfőből találtuk ki a notch magyarosítására, de úgy tűnik, a kollektív tudat részeként a Huawei-nek is eszébe jutott a hasonlat, lásd a feni előzetest.


A Huawei P20 legfrissebb, nem hivatalos renderképe (forrás: WinFuture / Roland Quandt) [+]

A P20 Lite / Nova 3e Leica minősítést a legfrissebb renderképek szerint ugyan nem, dupla kamerát viszont rejteni fog hátul, akárcsak ujjlenyomat-olvasót. A modell 370 eurón nyithat errefelé. A P20 és a P20 Pro is meghagyhat annyi helyet az előlapon alul, hogy az ujjlenyomat-olvasó odaférjen (ezért kérdőjelezik meg sokan a notch szükségességét, a szelfikamera is mehetne alulra), hátul pedig f/1,6-és és f/2,4-es apertúrát kaphat a megszokott dupla lencse.

A Huawei P20 Pro legfrissebb, nem hivatalos renderképe (forrás: WinFuture / Roland Quandt) [+]

A WinFuture szerint a P20 Pro harmadik kamerája teleobjektíves lehet, háromszoros nagyítással, és három kamerája akár 40 megapixeles kép megalkotásában is részt vehet. Ez a modell viselheti hátlapja mögött a legkövérebb, 4000 mAh-s telepet, és 900 euróért bizonyosan a legdrágább mobilok ellen száll majd harcba. A sima P20 ellenben 680 európa kerülhet és 3400 mAh-s akkumulátor hajthatja meg. A két drágábbik modell házában a Kirin 970 ketyeghet, viszont elképzelhető, hogy a microSD foglalatról és a 3,5 milliméteres kimenetről le kell mondani.

Azóta történt

Hirdetés