Tényleg kávamentes lett a Vivo Nex

Egyaránt 91,24%-os előlap/kijelző aránnyal, de kétféle lapkakészlettel, illetve biometrikus azonosító technológiával mutatkozott be a Vivo Nex és a Nex S vagyis Nex Ultimate a világ leginkább kávamentes készülékeként.

A Vivo a barcelonai MWC-n mutatta meg az Apex koncepciókészüléket, amely egyfajta, egyébként elég kreatív válasz volt az egyre elterjedtebb, de továbbra is változó, leginkább negatív megítélésű szenzorszigetes megoldásra. Az Apex egy működő prototípus volt, a gyártó viszont már akkor jelezte, valódi terméket alkotnak belőle, amelyet már Nex néven vártunk. Ahhoz képest, hogy a készülék határozottan érdekes lett, noccsos meglepetések és egyéb kisebb-nagyobb csalódások nélkül, a bemutatónak nem kerítettek nagy feneket.


[+]

Mondjuk, a termék magáért beszél. Tulajdonképpen még a Snapdragon 710-es szettel szerelt változat is, amely megegyező fizikai tulajdonságok mellett, de hagyományos ujjlenyomat-olvasóval, 6/128 GB-os memóriakiosztással lesz elérhető június 23-tól 3898 jüanért, ami úgy 164 ezer forint. Ez volna a Nex, míg az ütősebb Snapdragon 845-ös kiszerelés a Nex S (ez a terméknév a html-kód szerint) más néven a Nex Ultimate (a Google-fordító eredménye), ami a belső tárhely függvényében 190 ezer forintba (8/128 GB) vagy 211 ezer forintba kerül (8/256 GB). A paraméterek egyébként a biometrikus azonosítás technológiáját és a lapkakészletet leszámítva megegyeznek.

A Vivo Nex készülékek kétségkívül legérdekesebb tulajdonsága a szinte teljes előlapot kitöltő, 6,59 hüvelykes FHD+ OLED panel és a 91,24%-os kijelző/előlap arányt lehetővé tévő kameramegoldás. A Snapdragon 710-zel szerelt modell esetében is ilyen panelt építettek be, viszont ugye hiányzik a Nex S képernyőbe integrált, optikai ujjlenyomat-olvasója. A 8 megapixeles, Sony gyártmányú szelfikamera azonban ugyanúgy a készülékházból motorikusan emelkedik ki, mint a csúcsmodellek esetében.


[+]

A 162 x 77 x 7,98 milliméteres készülékház hátlapján minden esetben AI vezérelt dupla kamerarendszer található, amely egy négytengelyes optikai képstabilizátorral támogatott, f/1,8 apertúrájú 12 megapixeles szenzorból és egy 5 megapixeles segédkamerából áll. Része a felhozatalnak a korábban már demonstrált HDR mód, amivel 11,3 fényérték fogható át. A specifikációt, ahogy a bemutatót, sem erőltették túl, a lényegi információkra szorítkozik a leírás, meg arra a tényre, hogy valószínűleg a világ leginkább kávamentes eszközét látjuk. De ezúttal tényleg.


[+]

Adatkommunikációs szempontból a lényeg nem is az 5.0-s Bluetooth, vagy a teljes értékű WiFi modul, hanem a Nex S által alapvetően támogatott B20-as hálózat, így itthon sincs akadálya az LTE használatának. Sajnos ilyen tulajdonsággal nem lett a Snapdragon 710-es modell felszerelve. A 4000 mAh-s akkumulátor Type-C porton keresztül, gyorsított eljárásban tölthető, az energiafelhasználást pedig a Jovi megnevezésű intelligens asszisztens ellenőrzi, aki hogy, hogy nem dedikált hardveres vezérlőgombot is kapott a készülék bal oldalán, és körülbelül azt tudja, mint Bixby.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

  • A Vivo Nex tényleg leradírozza a notchot

    A Lenovo Z5 a mást sejtető előzetesek ellenére mégis szenzorszigettel érkezett. Egy reklámfilmből viszont kiderül, hogy a Vivo Nex nem tartogat negatív meglepetéseket.

  • Három Vivo Nex modell várható

    A Vivo Apex úgy tűnik, Nex néven jelenik meg és egyre valószínűbb, hogy két másik modell társaságában.

  • NEX néven érkezhet a Vivo Apex

    A Vivo a 2018-as Labdarúgó Világbajnokság előtt készül bemutatni Apex néven ismert, egyre inkább koncepciókészüléknek tűnő modelljét.

Hirdetés