48 megapixeles kameramobilját mutogatja a Xiaomi

Amióta a Xiaomi külön kamerafejlesztő részleget hozott létre a fotós és videós képességek következő szintre emelésére, azóta várják a márkarajongók ennek első kézzel fogható eredményeit. A dolog persze nem megy az egyik napról a másikra, a Xiaomi részéről most azonban felbukkant egy ígéretes bejegyzés Lin Bin társalapítótól, ami roppant ígéretes kamerát vetít előre.


(forrás: Lin Bin / Weibo) [+]

A képen és a weibós bejegyzésen is 48 megapixel szerepel – ez kellően nagy felbontás lehet, hogy akár zoomkamera nélkül is elég részlet jusson a távoli témákra, négy pixel egyesítésével pedig este jusson kellő mennyiségű információ a szenzorra. Azon kívül, hogy a kameramobil (már ha egyáltalán az) januárban érkezik, Lin Bin sokat nem árult el, a GSM Arena szerint ugyanakkor esélyes vagy a Sony IMX586-os modul méretes, 1/2"-es szenzorral, vagy a Samsung Bright GM1 ugyancsak 48 megapixeles felbontáson, 0,8 mikronos pixelmérettel.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi

    A középkategóriában magától értetődően szórja az ajánlott modelleket a Xiaomi, de vajon tud-e vonzó maradni a Mi 8 úgy, hogy a valódi kompaktságát elvesztette?

  • Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet

    Philippe Starck visszaült a tervezőasztalhoz, és sokkal jobb csúcstelefont rajzolt, mint tavaly: a lenyűgözően szép Mi Mix 2 átlagméretűre fogyott és jó irányba tereli a kávamentes trendeket.

Hirdetés