3 milliárdra perelik a Samsungot

  • (f)
  • (p)
Írta: AliceWake | 2018-04-16 12:35 | Forrás: The Investor

A Samsung elvileg több, a biometrikus információk titkosítására és azonosításra vonatkozó szabadalmat is megsértett.

A PACid Technologies indított pert a Samsung Electronics ellen Texasban egyes biometrikus adatok titkosítására vonatkozó szabadalmak megsértése okán. A gyártó komplett biometrikus azonosítórendszere és a KNOX is több olyan szabadalmat sért, amely a PACid adatbiztonsággal és titkosítással foglalkozó vállalat birtokában van. A per tárgya csúcsmodellenként 3 dolláros kompenzáció, az érintett készülék pedig a teljes S széria a 6-os modelltől kezdve, illetve azok edge variánsa.


[+]

Így a Galaxy S6 megjelenése óta eladott összes Samsung csúcsmodell után összesen 3 milliárd amerikai dollárt követel a cég. A PACid viszont állítólag egy szabadalmi troll, tevékenysége kizárólag olyan gyártók perbe fogásából áll, amelyek valóban fejlesztenek és értékesítenek olyan területeken, ahol a szabadalmi jogszabályok kevéssé konkrétak vagy rugalmasan értelmezhetőek. A cég már többek között a Google-t, az Apple-t és a Nintendót is betalálta.

A Samsung nem mellesleg a FIDO csoport igazgatósági tagja, amely szövetségen belüli sztenderdizált azonosítási technológiákon dolgozik. Ez annyiban lényeges, hogy az új protokollok kialakításával a szövetségben részt vevő gyártókkal szemben nem nagyon lehet majd nemzetközi sztenderdeket és szabadalmakat számon kérni, mivel saját technológiával dolgoznak majd. Várhatóan az LG és az Amazon is számíthat hasonló perre a közeljövőben.