360-as kamera és játékgép varázsolható a Motókból

A legfrissebb Modok érdekes kiegészítőkkel bővítik a Moto Z família hátlapra pattintható tartozékainak sorát.

Nem csak jól sikerült a tavalyi Moto Z család, megvalósította azt, ami az LG-nek nem jött össze: a felhasználóbarát, népszerű modularitást. A Moto Z-t, a Z Playt, a Z2 Playt, a Z Force-ot és a minap bemutatott Z2 Force-ot ugyanis nem kell darabjaira szedni, hogy egy toldalékot az ember hozzácsapjon, a mágneses megoldásokat egyszerűen a hátlapra kell helyezni, és kész.

Mivel az érintkezők az adatátvitelt, tápellátást vagy éppen az akkumulátorkabátról történő töltést megoldják, rengetegféle variáció érkezett Moto Mods név alatt, ezekből jó párat mi is kipróbáltunk tesztasztalunkon. A toldalékok népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a Z2 Force premierjével egy időben számos új bemutatkozott.


[+]

A legérdekesebb talán a Moto 360 Camera, ami eléggé beszédes, de azért tisztázzuk: egy dupla lencsés, a teret 360-ban rögzítő megoldásról van szó, amely akár 4K / 24 fps-ben is képes videót felvenni, hogy aztán a visszajátszáskor szabadon körbe lehessen fordulni, mondjuk egy közösségi összejövetelen, akár VR-ban.


[+]

A 360 Camera emellett 150 fokos, halszem optikás fotók felvételére is alkalmas, plusz az ilyen és 360 fokos kép- és mozgóképanyagokat utólag, a telefonról is szerkeszteni lehet. A további opciók között a megosztás és az élő közvetítés is szerepel. Technológiai oldalról két 13 megapixeles szenzor szolgáltatja a képinformációt, természetesen a térbeli hangrögzítés is adott. A Moto 360 Camera nem lesz olcsó: augusztus 10-étől, 300 dolláros áron kezdik kiszállítani.


[+]

Egy pofás mod a gamereknek is jut: a Moto Gamepad hosszanti irányban nyújtja meg valamely Z telefont, és mindkét oldalt felkínál kezelőgombokat, amelyekkel például az autós játékok irányítása válhat praktikusabbá. A D-paddal, négyirányú gombbal és egyéb billentyűkkel ellátott toldalék 140 grammot nyom, 226 x 75,9 x 24,4 milliméteres és 1035 mAh-s beépített teleppel rendelkezik, ami nyolcórás játékot ígér.

A Type-C porton tölthető mod két vörös LED lámpával is rendelkezik, amelyek játék és töltés közben is pislognak. A Moto Gamepad lényegesen olcsóbb a 360 Cameránál: 80 dollárért lesz elérhető a nyár második felében.


[+]

Egy gyorstöltős hátlapi akkumulátorkabát is bemutatkozott, 3490 mAh-s kapacitással. Az ígéretek szerint a szintén 80 dollárért beszerezhető Moto TurboPower Pack 20 perc alatt 50%-os töltöttséget rak a telepbe, persze ez függhet attól, melyik Moto Z-re pattintják rá. A toldalék szintén a nyár második felére várható.


[+]

Folytatást kapott a JBL hangszóró toldaléka: a JBL SoundBoost 2 két, 3W teljesítményű hangszórót mágnesez a Moto Z-k hátlapjára, akár 80 dBSPL @ 0.5m hangerővel, köszönhetően 27 mm átmérőjű, sztereó hangszórópárjának. A támasztólábbal is ellátott modul 135 grammot nyom és 152 x 73 x 14,5 milliméterrel növeli meg a Moto méretét. A SoundBoost 2 1000 mAh-s telepet rejt, cseppálló és 10 órás lejátszásra képes. Szintén 80 dollárba kerül, viszont megkaparintható már most is az Egyesült Államokban.

Azóta történt

Hirdetés