2 GB extra tárhely a biztonsági ellenőrzésért

Hirdetés

2015 után idén is apró kedvességgel próbálja a Google a felhasználóit arra motiválni, hogy figyeljenek oda online „életük” biztonságára, kezdve a keresőóriáshoz tartozó fiókjukkal. Azon keresztül ugyanis rendkívül szerteágazó tevékenységeket lehet végezni az interneten, vagy mondjuk egy okostelefonon, ami persze nagyobb biztonsági kockázattal járhat, ha a felhasználó nem tartja szemmel, hogy milyen eszközöket használ, milyen módon azonosítja magát és milyen információkat közöl a keresőóriás felé, mondjuk tartózkodási helyéről vagy egyéni keresési preferenciáiról.

Ma van a biztonságosabb internet napja, és aki az alábbi linkre kattintva végigfut Google-fiókja szokásos biztonsági beállításain, rövidesen 2 gigabájt ingyen Drive felhőtárhelyben részesül. A keresőóriás minden fiókhoz 15 gigabájtot mellékel alapból ingyenesen, továbbiakat pedig vagy vásárolni lehet, vagy valamilyen akció keretében hozzájutni (egyes mobilokoz 100 gigabájt jár két évig). Nyilván 2 gigabájt nem valami óriási extra tárhelymennyiség, viszont örök időre szól, és azoknak a felhőkapacitásához is hozzáadódik, akik a tavalyi biztonságosabb internet napján már éltek az akcióval.

Előzmények

  • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

    Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

    A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

Hirdetés