12,1%-ra nőtt az Oreo részessedése

A Google korábban menetrendszerűen, szinte pontosan havonta közölte az aktív Android-eszközökkel kapcsolatos statisztikákat, most azonban egy hosszabb szünetet tartottak, május 7-ei után július 23-ai adatokkal frissítették a publikus adatbázist. Ez a 11 hét elég is volt arra, hogy az Oreo duplázzon, a korábbi 5,7%-os értékből 12,1% lett, míg a Nougat alig változott, 30,8%-ot mutat fel ebben a hónapban.


[+]

Az aktív készülékek 23,5%-án még mindig Marshmallow fut, de a 2014-ben bemutatott Lollipopnak is van még egy 20,4%-os felhasználói tábora. A KitKat részesedése 9,1%, a Jelly Bean, az Ice Cream Sandwich és a Gingerbread viszont értelemszerűen csak nagyon kevés, aktív eszközökön fut. Az Oreo részesedései az első néhány hónapban szinte aggasztóak voltak, mostanra azonban behozta annyira a lemaradást, hogy azt mondhatjuk: androidos viszonylatban átlagos elterjedtséget ért el az évfordulójához erősen közeledve. Ebben persze az Oreo Go, az Android One-kütyük és a Project Treble is szerepet játszhatnak.

Előzmények

  • Rekord büntetést kell fizetnie a Google-nek

    Az Európai Bizottság Versenypolitikai hivatala rekord mértékű büntetést rótt a Google-re.

  • Íme, az új Google termékcsalád

    Két új okostelefon, friss Chomebook és felcsíptethető kamera is van a széleskörű új Google termékcsaládban, illetve egy kicsi és egy nagy Google Home otthoni asszisztens.

  • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

    Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

Hirdetés