0,2%-on áll az Oreo

Múlt hónapban még rajta sem volt az Android részesedésekkel kapcsolatos táblázaton az Oreo, most azonban, az október 2-áig vizsgált időszakban már felbukkant a 8.0-s rendszert. Ideje volt, hiszen a holnapi Pixel-bemutatón jó eséllyel a 8.1 is elstartol, ami tovább darabolhatja a megszokott módon vékony szeletet. Remélhetőleg mostantól nagyobb lendülettel érkeznek a frissítések a korábbi modellekre, az látszik, hogy a Nougat erősödik – most épp 16%-on áll –, ám ezt megduplázza a Marshmallow, ami 32%-kal dominálja a listát.

Szinte észrevehetetlen az Oreo felbukkanása
Szinte észrevehetetlen az Oreo felbukkanása [+]

Még mindig erős a Lollipop (27,7%), de a KitKat, illetve az annál öregebb rendszerek szép lassan tűnnek el az aktív eszközökről, a Jelly Bean már a 7%-ot sem éri el, a Gingerbread és az Ice Cream Sandwich pedig 1% alatt vannak. OpenGL-verziók szintjén sem volt szignifikáns változás, 3.0-n van a többség, 45,6%-kal, 3.1-gyel 17,5% van jó viszonyban, 36,9% azonban csak a 2.0-t használja.

Azóta történt

Előzmények

  • Merre van az Android Oreo?

    A legfrissebb verzióeloszlási táblázatban még nem szerepel a 8-as Android, persze egyelőre még nagyon kevés eszközre érhető el.

  • Android 8.0 Oreo rendszerbemutató

    Bár főleg a motorháztető alatt történtek az Android 8.0 legfőbb változásai, azért tudunk mutatni olyat, ami a felhasználónak is feltűnhet. Íme az Android, kekszes ízvilággal.

  • Bemutatkozott az Android 8.0 Oreo

    Természetesen az idei főverzió is édességről kapja a nevét, belül pedig ígéretes fejlesztésekkel kecsegtet.

Hirdetés