Nokia X frissítés érkezett

Hirdetés

A Google szolgáltatásaitól megfosztott Android operációs rendszer köré épülő Nokia X sorozat legfőbb célja a Microsoft ökoszisztémájának népszerűsítése, hiszen sokan az alkalmazásbolt szűkösebb kínálata vagy a merőben eltérő paradigmákból építkező „csempés” kezelőfelület miatt ódzkodnak a platformváltástól. Az X-sorozat éppen ezért a Microsoft és a Nokia szolgáltatásaiból építkezik, a Lumia modellekhez hasonló felülettel és szolgáltatásokkal érkezik, valamint az egyedi alkalmazásboltjának egyelőre kissé szűkös kínálata mellett alternatív forrásokból is lehetővé teszi a szoftverek telepítését.

A frissen kiadott 1.1.2.2-es szoftverfrissítés a számos sebességfokozó és stabilitásnövelő javítás mellett immáron a Microsoft OneDrive online tárhelyéhez is közvetlen hozzáférést biztosít, mely mellett a korábbi készülékekről való átállást is lehetővé teszi a Contact Transfer névjegyzék-másoló funkció segítségével. A frissített firmware a Nokia Store kliensszoftver legújabb változatát is tartalmazza, mely szintén javított felülettel érkezik.

Azóta történt

  • Június végén debütál a Nokia X2

    Három hét múlva kerülhet bejelentésre az immáron Microsoft égisze alatt kiadásra kerülű Android-alapú okostelefon.

  • Kedden debütál a Nokia X2

    A finn gyártó hivatalos blog oldalán elérhető visszaszámláló is megerősítette a Nokia X sorozat következő tagjának érkezését.

  • Bemutatkozott a Nokia X2

    Nagyobb kijelzővel és több operatív memóriával felvértezett Android-alapú modellel bővítette kínálatát a Microsoft égisze alatt üzemelő Nokia Mobile Phones.

  • A Nokia X nem jut egyről a kettőre

    A Microsoft első generációs Android okostelefonjaira nem lesz elérhető a Nokia X Platform második kiadása.

Előzmények

Hirdetés