Népszerű a Snapdragon 870, most egy Vivo kapta meg

Az iQOO Neo5 is kipróbálja a marketing turbózáson átesett Snapdragon chipet.

Hirdetés

Manapság, fürge RAM-mal és UFS tárolóval nincs nagy kézzelfogható különbség egy jelenlegi és egy tavalyi vagy akár kétéves mobil teljesítménye között, és speciel a Snapdragon 865 fogyasztás és melegedés oldaláról is egy kiforrott termék volt, miközben 3D játék során a 888-as Mi 11 elég forró. Ha pedig az egész kicsit tuningon átesett Snapdragon 870 a tavalyi csúcssebességet hozza, ám de olcsóbb telefonokban, különösebben nem lehet megróni a Qualcommot amiatt, hogy a számozás új termékre utal, miközben a jelzett chip nem az.

A másik oldalról a chiphiány is indokolhatja az 5 helyett még 7 nm-es node-on készülő Snapdragon 870 használatát, és ezt veti be a Vivo, illetve a BBK Electronics kötelékébe tartozó iQOO Neo5, amely a nevezett lapka mellé 8 vagy 12 GB RAM-ot és 128 vagy 256 GB-os UFS 3.1 tárolót társít. A phablet 6,62"-es HDR10+ OLED panelt kínál FHD+ felbontáson és 120 Hz-en, napfény alatt akár 1300 nites fénysűrűséggel, az érintési érzékelés pedig 1000 Hz-es.

A Neo5 4400 mAh-s telepe USB-C porton, 66 watton tölthető, és az adapter is a dobozban van hozzá. Előlapjára apró, 16 megapixeles kamera került, hátul pedig a 48 megapixeles főkamera mellé 13 megapixeles ultraszéles és 2-2 megapixeles segédszenzor szegődött. Figyelembe véve az erős hardvert és felszereltséget, a 119 ezer forintnak megfelelő kínai nyitóár baráti, nemzetközi forgalmazásról azonban egyelőre nem esett szó. Érdemes ugyanakkor hozzátenni, hogy a Vivo  Romániában, Csehországban vagy Lengyelországban már jelen van, szóval közeledik határaink felé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés