Nagyobb kijelzőt kap a Nothing Phone (2), mégis kisebb lesz a lábnyoma

Nő a telepméret és a lóerő szám, csökken a kibocsátás és a csomagolás.

A nyár közepére ígéri Carl Pei a Nothing Phone (2) megjelenését, amit azért várunk, mert remekül sikerült az első Nothing telefon startja, és a mai középkategóriás kínálatot végignézve az egyik legjobb ajánlat 150 ezer forint környékén. A folytatás biztos, hogy drágább lesz az indulóárat is beleértve, hiszen a versenyképes Snapdragon 778G+ chipet a jóval erősebb Snapdragon 8+ Gen 1 váltja, a 6,55"-es és 120 Hz-es FHD OLED panelt pedig 6,7"-es.

A dizájn egy részlete
A dizájn egy részlete [+]

Szerencsére nő a telepméret is 4500-ról 4700 mAh-ra, ám koránt sem biztos, hogy ez elég lesz a jófajta üzemidő megtartására, mert sokkal nagyobb a Qualcomm csúcshardver fogyasztása. A gyártó megmutatta a karakteres hátlap egy részletét, majd jó előre elbüszkélkedett a telefon 5 kg-mal alacsonyabb karbonlábnyomával: háromszor annyi újrahasznosított komponenssel és műanyagmentes csomagolással a Phone (2) szén-dioxidra levetített emissziója 53,45 kg-ra csökkent.


[+]

Ez mind szép és jó, de azt is előrevetíti, hogy most sem lesz töltőfej vagy tok a csomagban, és ha ezeket külön vásároljuk meg, külön csomagolással és külön világ körüli szállítással, mindjárt nagyobb lesz az a cipellő, amely otthagyja a nyomát a természetben. Az viszont mindenképp dicséretes, hogy az alumínium váz és jó pár komponens valóban újrahasznosított forrásból készül, a műanyag komponensek 80%-a pedig fenntartható forrásból érkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés