MWC 2017: Két új taggal bővült az Alcatel A3 szériája

Hirdetés

A Las Vegas-i CES-en bemutatott 6 hüvelykes Alcatel A3 XL kisebb, de kissé feljavított változata is bemutatkozott ma a Mobile World Congressen. A készülék továbbra is a belépő szinten indul, küllemben igen hasonló az A3 XL-hez, viszont korszerűbb komponensekből rakták össze. A hátlapi ujjlenyomat-olvasóval felszerelt készülék is szelfiközpontú, legalábbis a hivatalos kommunikáció mint alapvető megkülönböztető jegyet hangsúlyozza.


[+]

A hátlapra f/2,0 rekeszértékű, 13 megapixeles, autofókuszos szenzor került, míg előre az U5-tel megegyező, 5 megapixeles modul, szintén külön LED segédfénnyel támogatva, a hátlapi modul alatt elhelyezett ujjlenyomat-olvasó pedig, többek között, exponálóként is tud működni. A szintén kellemesen texturált hátlap mellesleg levehető, így az alatta lévő 2460 mAh-s telep is hozzáférhető, ráadásul cserélhető is.


[+]

Az kijelző felbontása maradt HD, a panel viszont egyrészt csak 5 hüvelykes, másrészt légrésmentes technológiával operál, így az egy hüvelykre jutó 267 pixel megfelelő minőséget mutat.  A működésért az U5-höz hasonlóan a MediaTek MT6737 1,25 GHz-es lapkája felel, a memóriát viszont megtolták 512 MB-tal, így összesen 1,5 GB rendszermemória áll rendelkezésre.


[+]

A kialakítás ellenben eltér az U5-től egyrészt lényegesen kisebb a készülék (mondjuk az akkumulátorkapacitás is) másrészt a keret és a fizikai vezérlőgombok, a bekapcsoló esetében recés felületű fémből készültek, valamint a navigációs gombok a kijelzőre kerültek, hogy alul egy hangszórónak látsz valami kaphasson helyet. Sajnos arról nincsenek információink, hogy a készülék sztereó-e, vagy csak annak látszik, ha az lenne, valószínűleg nem hallgatnának róla. NFC és FM-rádió viszont biztosan van a májusban 149 eurós ajánlott fogyasztói áron piacra kerülő készülékben.


[+]

Az Alcatel A3 10 szintén a kiállítópulton feküdt, noha erről a termékről sok szó nem esett. A specifikációról annyit tudunk, amennyit voltak szívesek a 10 hüvelykes tablet mellé kiírni, ami nem sok. Azt viszont elmondhatjuk, hogy a hátlap felülete ennél az eszköznél is figyelemreméltó, valamint szemmel láthatóan, meg specifikáció szerint is sztereó multimédiás hangszórópárral szerelték. A négymagos, maximum 1,1 GHz-es processzor feltehetően MediaTek gyártmány lesz, amihez 1 GB rendszermemória és 16 GB belső tárhely jár. Hátul egy 5 megapixeles modulon kívül még márkajelzés sincs, a burkolat alá pedig 4600 mA-s telepet temettek. A tablet GSM képes, Cat.4-es LTE sebességnek megfelelően.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés