2018. január 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

MWC 2016: A Saygus különleges telefonja egy évet csúszott

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

De most már tényleg kapható lesz, noha ezeket az ígéreteket hallottuk tavaly is.

Tavaly az egyik legnagyobb meglepetést a Saygus okozta a számunkra, a teljesen ismeretlen cég ugyanis mutatott egy nagyon ígéretes készüléket, amely rengeteg extrát tudott. Nem lett volna kifejezetten olcsó, de olyan különlegességekkel ruházták fel, mint az elöl-hátul optikai stabilizátorral ellátott 13 megapixeles kamerák, a két microSD-vel is megtolható belső tárhely, vagy például a spéci antenna-megoldás, amely a hátlapba van integrálva.


[+]

És azt állították, hogy májusban már használhatjuk, megvehetjük, birtokolhatjuk. De nem így lett, a Saygus V² csak nem akart megérkezni, viszont idén megint kint voltak a kiállításon, kihasználtuk tehát az alkalmat, hogy megkérdezzük, vajon mi történt. Nos, nem először hallunk már hasonlót, a kínai gyártópartnerrel való kapcsolat nem volt hatékony, mindenféle indokok hátráltatták a gyártás beindítását, a Saygus viszont mostanra kvázi a saját kezébe vette ennek a megszervezését és ez a folyamat lassan le is zárul, ami azt jelenti, hogy elvileg heteken belül megkezdődhet a termelés.


[+]

Nyilván azért kérdés az is, hogy egy év elteltével versenyképes lehet-e egy modell. Néhány változás azért akad, frissült az operációs rendszer (5.1-re), az alsó microUSB-t Type-C váltja és a végül megvehető telefonban dual-active működésű, kétkártyás megoldást találunk majd. A többi paraméter nem változott, kevlár hátlap, vízállóság, 3 GB RAM, Snapdragon 801, Full HD kijelző, Qi töltés, 3100 mAh-s akkumulátor. A tavaly még 600 dolláros ár helyett most 650 dollárról esett szó, egy éve ezért a hardverért még nem tűnt irreálisnak, idén viszont kissé túlzó, de lehet, hogy a hivatalos forgalmazás megkezdéséig ez változhat. Ha nem, akkor a Saygus V² marad egy igazi ritkaság, amit majd a mobiltörténelem ugyanarra a polcra helyez talán fel, mint a Neonode N2-t és a Modu T-t.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

H​irdetés​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.