Hirdetés

MuziX blog: Bemutatkozik a GGMM kolibrije

Előző bejegyzésünkben bemutattuk a GGMM legkedvezőbb árú fülhallgatóját, a Nightingale-t, most pedig egy szinttel feljebb léptünk, és megnéztük, hogy mit tud a Hummingbird (magyarul: kolibri) névre hallgató példány, aminek doboza, külseje, specifikációja és kialakítása szinte teljesen megegyezik a belépőmodellével, de néhány ezressel többe kerül. A hamisítványokkal a Hummingbird esetén is érdemes vigyázni, külföldi webshopokban gyakran előfordulhat, hogy egy gyengébb minőségű másolat kerül postára az eredeti termék helyett.

MuziX blog: Bemutatkozik a GGMM kolibrije
[+]

A dobozban lévő fülhallgató továbbra is nagyon elegánsan néz ki, viszont kibontásához ezúttal is hatrészes útmutató elolvasása szükséges, a fenti képen látható is, hogy mik a pontos lépések, visszafelé még sokkal nehezebb a dolgunk. A tartozéklista sem változott, három pár illesztéken kívül egy valódi bőrből készült tok várja a vásárlókat, ez utóbbi barna színben igencsak mutatós.

Kialakítás szempontjából szinte teljesen megegyezik a két kütyü, ezúttal egy fekete példányt kaptunk meg. A teljes egészében fémből készült in-ear fülhallgató szilikon illesztékekkel cuppan a fülbe, a kábel jobb oldalán, nagyjából a szánk magasságában került elhelyezésre a felvevőgomb és a mikrofon, az 1,2 méter hosszú kábel szimmetrikus vezetésű, 3,5 milliméteres jack csatlakozója pedig aranyozott és CTIA lábkiosztású. A beszélgetési hangminőségre ezúttal sem lehet panasz, még zajosabb környezetben is tisztán továbbítja hangunkat a partner felé, akit többek között az erőteljes izolációnak köszönhetően szintén gond nélkül hallunk.

MuziX blog: Bemutatkozik a GGMM kolibrije
[+]

A kialakítás hibájának számító driver flex sajnos ennél a fülhallgatónál is megvolt, behelyezéskor továbbra is hallgató egy kellemetlen, pattanó hang, ami egyrészt zavaró, másrészt pedig a 8,6 milliméteres átmérőjű, dinamikus membránnak sem tesz jót. A 16 ohmos impedanciájú, 93 dB-es érzékenységű eszköz frekvenciamenete 20 Hz - 20 kHz, tehát az emberi hallástartományt elméletileg teljesen lefedi, ráadásul egy átlagos okostelefon gond nélkül meg tudja hajtani.

Ami a hangját illeti: nem ugyanazt a meghajtót kapta, mint a Nightingale, de első hallgatásra mégis úgy tűnik, mintha csak a membrán hangolását módosították volna a gyártás előtt. Sokkal barátságosabb, visszahúzódóbb, kevésbé hatásvadász hangképe van, mint az olcsóbbik testvérének. A jóval kevesebb basszus ettől függetlenül továbbra is domináns, de már teret enged a középtartománynak, a magasat pedig enyhén kiemeli, így viszont egy közepes erősségű sibilance (azaz az s és sz hangok szúróssága, sistergése) lép fel, ami erre az árkategóriára és kialakításra jellemző egyik általános hiba. A térérzet átlagosnak mondható, a szeparáció és a dinamika viszont lehetne sokkal-sokkal jobb is.

MuziX blog: Bemutatkozik a GGMM kolibrije
[+]

A két fülhallgató kipróbálása után magabiztosan kijelenthető, hogy a GGMM számol némi felárat a beépített mikrofonért, a bőrtokért, a fém fülhallgatóházért és a remek összeszerelési minőségért. Aki ezekért az extrákért képes több pénzt adni, de hangminőségben beéri egy átlagos szinttel, annak akár jó választás is lehet a 14 990 forintba kerülő Hummingbird, ami a Nightingale-nél jóval visszafogottabban V-karakterű, de még így is egy populáris hangképet ad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GGMM

Azóta történt

Előzmények