Mondunk pár okot, miért érdemes Huaweire fejleszteni

A kiváló okoskészülék egyértelmű ismérve az erős hardver, ami a Huawei eszközeinél alapvetés. Ugyanakkor hasonlóan fontos egy olyan app-környezet, amellyel a mobilok képessé válnak minden lehetséges célunk könnyed elérésére. A Huawei ökoszisztémája éppen ezért fejlődik villámgyorsan, utóbbi egy éves pályafutása alatt a világ harmadik legelterjedtebb alkalmazásboltjává nőtte ki magát. A cél a továbbiakban is a folyamatos növekedés, ehhez a Huawei fejlesztők segítségét is várja.

HMS és AppGallery – alap mobilos kifejezések

A Huawei és Honor mobilok szoftveres környezetét Huawei Mobile Services (HMS) névre keresztelték. A HMS-be bekerülő, folyamatosan frissülő szoftverkínálatot a mobilokról a Huawei saját alkalmazásáruháza, az AppGallery használatával lehet elérni, amely biztonságos, jól kereshető, rendszerezett formában tartalmazza a Huawei eszközökre elérhető appokat. Nem csoda, hogy az AppGallery már Kínán kívül is 90 millió felhasználót gyűjtött, Európában 9 hónap alatt ötszörösére, Magyarországon pedig háromszorosára nőtt az alkalmazásokat innen telepítők száma.

Az AppGallery-ben már most is számtalan alkalmazás megtalálható, és napról napra tovább nő a jelenleg milliót is meghaladó kínálat. Legutóbb olyan népszerű játék appokkal frissült a kínálat, mint a Lords Mobile, Rise of Kingdoms és az AFK Arena, de a magyar fejlesztések közül is elérhető sokféle, a Jófogástól kezdve a Menetrendek.hu adatbázisán át a hazai pénzintézetek netbankjaiig. A legnépszerűbb nemzetközi és magyar alkalmazásokat tehát egyaránt megtalálhatjuk, így mindegy, hogy valamilyen helyi igényre keresünk megoldást például egy moziműsor segítségével vagy egy globális márka aktuális kollekciójából szeretnénk vásárolni.

Az AppGallery-be felkerülő alkalmazásokat úgy fejlesztik, hogy tökéletesen működjenek együtt a Huawei készülékekkel, és nagy gondot fordítanak azok biztonsági ellenőrzésére is. Ha tehát valaki az új Huawei készülékek valamelyikét választja, nem csak egy erős és sokáig működő telefont kap, hanem egy olyan készüléket, amelyik az élet számos területén segítséget nyújt.

Ha az AppGallery-vel nem megy, akkor itt a Petal Search

A Huawei újonnan elindított, Petal Search nevű alkalmazáskeresője június közepétől már a P40 család mindegyik tagján előre telepítve, egy EMUI frissítésen keresztül megtalálható lesz, minden más készülékre pedig letölthető az AppGallery-ből is. Az app már 45 ország 40 nyelvén elérhető, köztük magyarul is. Az alkalmazáskereső a mobilok kezdőképernyőjébe épül be, és segítségével egy gombnyomásra megkereshető és letölthető számtalan app.

A keresőben a különféle funkciókra szűrve megjelennek az ajánlott applikációk nevei és elérhetőségei, frissítési lehetőségei. Ezek az applikációk letölthetők például az AppGallery-ből vagy egy másik alkalmazásboltból, megnyithatók Quick App-ként, vagy egyszerűen csak frissíthetők. Fontos, hogy a kereső hardveres biztonsági technológiát használ, és minden tekintetben eleget tesz az európai adatvédelmi szabályoknak (GDPR).

Mit szólnak az AppGallery-hez eddigi fejlesztőink?

Több hónapja gőzerővel folyik a munka, ennek köszönhetően egyre több, hazánkban is népszerű app már be is került az AppGallery kínálatába. De mit is szólnak az együttműködéshez az eddigi partnerek? Első körben több hazai alkalmazás fejlesztőjét is megkérdeztük, nekik mit jelent a Huaweijel való együttműködés.

A fejlesztés sem telt sok időbe, az integrálás pozitív visszajelzéseket kapott, erről mi sem tanúskodik jobban, mint az Időkép app részéről Szente-Varga Bálint főszerkesztő és alapító tulajdonos, Nagy Gergely kutatás-fejlesztési, nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató, valamint Nagy Márk ügyvezető igazgató szavai: „Összességében elmondható, hogy az Időkép Applikáció Huawei platformjához történő illesztési folyamata nagyon hatékonyan és gyorsan lezajlott, magunk is meglepődve tapasztaltuk, hogy milyen kevés idő kellett a teljes integrációhoz.

Azt is kiemelték, hogy nemrég már a 100 ezres letöltési számot is elérték az AppGallery-ben, ami annak tükrében külön kiemelkedő, hogy 10 hónapja vált letölthetővé az Időkép alkalmazás a Huawei saját alkalmazásboltjából.

Tedd hozzá a magadét!

A Huawei nem csak a kiváló minőségű telefonokkal és egyéb eszközökkel, hanem az ezeken futó alkalmazásokat összefogó ökoszisztémával is a minél kényelmesebb, egyszerűbb, biztonságosabb és sokrétűbb élményt kínálja a felhasználóknak. Ahhoz viszont, hogy ez a kínálat a lehető legszélesebb lehessen, szükség van az olyan alkalmazásfejlesztőkre is, akik az appjaik HMS–be való integrálásán dolgoznak.

A HMS rövid idő alatt a világ harmadik legelterjedtebb app-rendszere lett, jelenleg több mint 170 országban van jelen, havi több mint 400 millió aktív felhasználóval rendelkezik, az alkalmazásokat 1,3 milliónál is több fejlesztő készíti, de természetesen folyamatosan szükség van olyanokra, akik hozzáteszik saját tudásukat, ötleteiket és egyedi appjaikat a kínálathoz.

Mivel a HMS alapképességei és szolgáltatásai teljesen nyitottak a fejlesztők számára, az alkalmazások elkészítéséhez mindössze egy dedikált szoftverfejlesztő készletet (a Huawei Software Development Kitet) kell letölteni, a Huawei Ability Gallery pedig támogatja a fejlesztőket az appok terjesztésében, és beépíti az általuk készített appokat a Huawei egységes disztribúciós szolgáltatásába.

Ha tehát számításba veszed a Huawei mobilos szoftverkörnyezetét az androidos alkalmazásaid fejlesztésekor, egy hatalmas és egyre növekvő felhasználói bázist nyersz, akik az AppGallery kínálatából bármikor elérhetik az általad készített appokat, és segítenek tovább írni azok sikertörténetét.

Azóta történt

  • Huawei Y5p - aprócska kényelmetlenség

    A Huawei belépő szintű modelljét már-már apróságnak is nevezhetnénk, egyrészt mert mai viszonylatban igen kompakt, másrészt mert kifejezetten szerethető, egyszerű kis készülék. Lenne. De a Google szolgáltatások hiánya miatt elég kényelmetlen.