Moduláris Moto(rola) csúcsmodell a Lenovótól

A Moto Z és annak törhetetlen kijelzős testvére két vérbeli csúcsmodell, amelyek különböző modulokkal bővíthetők anélkül, hogy ki kéne ilyenkor kapcsolni a telefont.

Úgy néz ki, hogy a Lenovo végre tényleg kitalálta, hogy mit kezdjen a Motorolával. A mai bejelentés legnagyobb durranása két új, most már Moto márkanevű telefon, a Z és a Z force. Utóbbi többek között abban más, hogy törhetetlen kijelzőt kapott, amire a Lenovo garanciát is vállal. De ezúttal mégsem ez a lényeg.

Ez még Verizon-brandelt prototípus, az előlap alatt nem lesz ennyi szenzor, de a forma végleges
Ez még Verizon-brandelt prototípus, az előlap alatt nem lesz ennyi szenzor, de a forma végleges [+]

A Moto Z mindössze 5,2 mm vastag, fém, unibody készülékháza önmagában is fantasztikus mérnöki munka eredménye. Az 5,5 hüvelykes AMOLED kijelző QHD felbontású, a kecses burkolat alatt pedig Snapdragon 820-as chipset, 4 GB RAM és 2600 mAh kapacitású akkumulátor lakik. A hátlapra tett kamerát OIS és lézeres autofókusz is segíti, a Z 13, a Z force 16 megapixeles szenzorral dolgozik. A Z force kicsit vastagabb (így a telep 3500 mAh-s), kijelzője csak Full HD felbontásra képes, de a kamera mindkét telefon hátlapjából kiáll, azonban ezen lehet segíteni, ugyanis van egy trükk.

5,2 mm vékony, teljesen fém, igazi mestermű
5,2 mm vékony, teljesen fém, igazi mestermű [+]

Mindkét készülék hátulján van egy fedetlen, 16 érzékelőből álló felület, ami arra szolgál, hogy a telefon hátuljára rá lehessen pattintani extra kiegészítőket. Ezek neve motomods. A Moto Z mellett első körben három ilyen modult mutattak be, egy projektort, ami akár 70 inches képet is tud vetíteni, ráadásul van benne akkumulátor is, amely egy órán keresztül megoldja, hogy ne kelljen a telefon energiáit szívni. Értelemszerűen van egy külső akkumulátor modul is, valamint egy JBL által szállított hangfal, ez utóbbiban is van telep, ami 10 órás zenelejátszást tesz lehetővé.

Alul a lényeg, a csatlakozó, amin keresztül a modulokkal kommunikál a készülék
Alul a lényeg, a csatlakozó, amin keresztül a modulokkal kommunikál a készülék [+]

A Lenovo illetékesei nem győzték hangsúlyozni, hogy a modulok csatlakoztatása során nem kell kikapcsolni a telefont és az akkumulátort sem szükséges eltávolítani (mondjuk egyikből következik a másik). A bemutatón ugyan nem hangzott el, de megtudtuk, hogy van egy teleobi modul is, amit a Hasselblad gyárt. És még egy fontos dolog: ahogyan a modulok, úgy hátlapok is felpattinthatók, így kerül síkba a kamera. A gyári alapcsomagban lesz is egy hátlap, ami akár bambusz is lehet. A Lenovo mindezek mellett vállalja, hogy a következő három évben a további moduláris telefonjai is ugyanezt a megoldást használják majd, tehát bizonyos modulok akár más Moto eszközökkel is együtt fognak tudni működni.

Elöl ujjlenyomat-olvasó is akad
Elöl ujjlenyomat-olvasó is akad [+]

A Moto Z és Z force idén szeptemberben kerülhetnek a boltok polcaira (itthon is), ezzel egyidőben a modulok is kaphatók lesznek. Árakat nem mondtak még, de abban biztosak vagyunk, hogy csúcsmodellekhez méltó árképzést fog a Lenovo használni.

Hivatalos, gyártói képek és videók erre találhatók.

Azóta történt

  • Képeken a Moto Z Play

    A Lenovo fennhatósága alatt megjelenő Moto Z és Moto Z Force gyengébb verziójáról már árulkodott a Geekbench adatbázisa, most viszont egy kép is előkerült.

  • Moto Z Play a TENAA-nál

    A napkoban kiszovárgott a Moto Z és a Moto Z Force gyengébb variánsának képe, most viszont megcsodálható a TENAA oldalán.

  • Új adag Moto Z Play kép érkezett

    A Lenovo égisze alatt bemutatkozó Moto Z sorozat harmadik, még be nem jelentett tagja ismét a kémfotósok kamerája előtt pózolt.

  • A Lenovo is partnerszerződést kötött a Microsofttal

    A gyártó mobiljai a közeljövőtől előre telepített Microsoft alkalmazásokkal érkeznek. A lényeg azonban nem ez, hanem a licenc keresztszerződés.

Hirdetés