Mobilarena TV: Az X-akták egyike

Mai adásunk vendége a Sony Xperia X lesz, ami felső-középkategóriás képességekkel és ujjlenyomat-olvasóval száll versenybe, de nincs IP-védettség, és az ára sem baráti.

A Sonynál nem sikerült túl jól a tavalyi esztendő, a PlayStationön kívül talán még a kamerás szegmens teljesített jól, a mobilos divízió azonban igencsak veszteséges volt. A japánok nagy átszervezésbe kezdtek, aminek első jele az Xperia X-család elindulása, és a Z-família megszűnése. Tesztalanyunk, az Xperia X az előbbi csapat egyik tagja (több is van már), és 5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzővel rendelkezik. A formaterv már ismerős, az oldalsó bekapcsológombba szerelt ujjlenyomat-olvasó is, a Snapdragon 650 chipset azonban még kevés termékben szerepelt. Az Android Marsmallow operációs rendszerrel épülő Sony kezelőfelület nagyon gyors, bőven elég neki a 3 gigabájt RAM, adatkommunikációs képességek terén sem érheti kritika az eszközt.

A 23 megapixeles kamera papíron elég sokat tud, ráadásul a szelfizésre szolgáló társa is átlagon felüli, de hogy mit tudnak a valóságban, a beépített akkumulátor milyen üzemidőt nyújt, és hogy mik az előnyei és a hátrányai a telefonnak, arról a 18 órakor kezdődő adásban fogunk beszélgetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony