Mobilarena TV: Pozitív mérleg?

Az Apple még tavaly változtatott az addig bevett jó szokásain, és hirtelen elképesztő mértékben megnövelte mobiljainak kijelzőméretét. Az új trend bevezetése után immár 4,7 és 5,5 hüvelykes iPhone-okkal kell számolni, a kisebbik modell már korábban járt nálunk, ma pedig a nagyobbikat mutatjuk be. A 6s Plus névre keresztelt phablet, ahogy arra számítani lehetett, külsőleg nem változott elődjéhez képest, ám az A9-es chipset lényegesen erősebb lett, és a 2 GB RAM is nagyon jótékonyan hat a rendszersebességre és annak működésére, a Full HD felbontás nem akadály ilyen hardvernek. A testvérmodellhez képest ráadásul a 12 megapixeles kamera immár optikai képstabilizátorral is rendelkezik, ami nem csak videók, hanem fényképek készítése közben is hasznos extra. Az iOS 9.1 tényleg hasít, a 3D Touch kijelzőt egyre több program támogatja, az ujjlenyomat-olvasó pedig minden eddiginél sebesebben ismeri fel a biometrikus azonosítókat.

A 2750 mAh kapacitású akkumulátor bizonyítja, hogy milyen üzemidőre lennének képesek az iPhone-ok, ha az Apple mindbe nagyobb telepet szerelne, de hogy ez, illetve az előbb leírtak megérik-e a felárat a sima 6s-hez képest, arra a 18 órakor kezdődő adásunkban fogunk kitérni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

  • Mobilarena TV: Az első benyomás

    A mai műsor sztárvendége az Apple iPhone 6s lesz, ami külsőleg nem változott ugyan, a nyomásérzékeny 3D Touch kijelző és a 12 megapixeles kamera mégis nagy előrelépés.

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?