Mobilarena TV: 4G élőben

Talán már sok olvasónk értesült róla, hogy a T-Mobile a múlt hónapban megkezdte a negyedik generációs mobilhálózat tesztelését a fővárosban. Az LTE technológia tehát már itt van a spájzban, mi pedig tesztelők lettünk, azaz kaptunk a szolgáltatótól egy megfelelő SIM-et, illetve egy ehhez használható USB modemet, amelyet a Huawei gyárt.

Ha viszont már így alakult, akkor felhívtam Huawei Lajost, hogy nincs-e elfekvőben esetleg valami frankó router is, amely kihasználja a 4G-t, s csaodák csodája: volt. El is küldte Lajos a készüléket, bár mondta, hogy "kissé ipari" formatervezése van, pedig nem is. Állati jól néz ki, nagyon komoly holmi, és úgy szórja a mobilnet áldását a nagyvilága, mint a kisangyal. Kép fentebb.

A csaj nem lesz adásban, velünk kell beérnetek
A csaj nem lesz adásban, velünk kell beérnetek

Tehát este 6-tól mobilnetet csiholunk, megnézzük, hogy mit nyújt, beszélünk a várható elterjedésről, a technológiáról, az árakról, a sebességről, egyszóval egy kis szeletét mutatjuk meg a közeljövőnek.

Azóta történt

  • Huawei B593 4G router

    LTE hálózatokon üzemelő, erős, stabil és sokoldalú routert küldött a Huawei. Nem is olcsó, kérdés, hogy megéri-e az árát.