Megérkezett a ZenFone Zoom utóda is

A Zenfone 3 Zoom néven januárban bemutatott kétkamerás készülék Asus ZenFone Zoom S néven kerül forgalomba Európában, nálunk egy rövid ideje már speciel kapható is, igaz még csak fekete színben, de hivatalos információk szerint érkezik a Rose Gold variáns is. A ZenFone Zoom  S értelemszerűen a kameraképességekre koncentrál, közvetlen elődje pedig az akkori tesztünk alapján még kevésbé kiforrottnak bizonyult Zenfone Zoom. A ZenFone 3-as széria viszont igen meggyőző volt kamera-szempontból, úgyhogy az új Zoom is ígéretes lehet.


[+]

Az idei modell sokkal kompaktabb, a vaskos optikai zoomot ugyanis két kamerára cserélték, így az eszköz csak 154,3 x 77 x 7,9 milliméter, ami azért jelentősen változás. A kijelző mérete és felbontása azonost, a technológia viszont nem: a 2.5D kialakítású Gorilla Glass 5-tel védett 5,5 hüvelykes, FHD panel immár AMOLED. A korábbi Intel alapokat a Qualcomm 14 nanométeres Snapdragon 625-ös lapkája váltja, a rendszermemória pedig a mellesleg bővíthető belső tárhely méretétől függetlenül 4 GB.


[+]

Az előlapon egy 13 megapixeles PixelMaster egység dolgozik, amihez szoftveres segédfény is jár, míg hátra két szenzor is került, plusz Dual Pixel PD (fázisdetekciós) autofókusz, lézeres rásegítés, RGB szenzor és kéttónusú, dupla LED villanó. A hátlapi kamerarendszer egy 12 megapixeles, f/1,7 apertúrájú Sony IMX362 szenzorból és egy megegyező felbontású, nagylátószögű, f/2.6-os rekeszértékű modulból áll. Természetesen van szoftveres és optikai (EIS és OIS) képstabilizálás is.

Az üzemidő elég ütősnek ígérkezik, a készülék ráadásul power bankként is tud funkcionálni. Ahhoz képest, hogy a készülék nem különösebben termetes, és mindössze 170 gramm, belefért egy 5000 mAh-s telep, ami a ZenFone 3 Maxnál is nagyobb, pedig ott az üzemidőn van a hangsúly. Az akksi és a kamerarendszer képességeit elvileg hamarosan már saját magunk vizsgálhatjuk meg empirikus úton. Ára viszont már van, az pedig 170 ezer forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés