Japánban mától kapható a Sony Xperia Z4

Hirdetés

Bár tavaly lehetett olyat olvasni, hogy a Sony idén főleg csúcskészülékeire koncentrálhat, és a hat hónapos ciklus helyett ritkábban jelentkezik a Z széria új jövevényeivel, az Xperia Z4-et csak bejelentették Japánban, és a készülék (az MWC-n bemutatott Z4 Tablet után elég furán hangozva) Z3+ néven többek között Európába is ellátogat, miközben a pletykák szerint a Sony már az Z5 premierjét készíti elő.

Sony Xperia Z3+
[+]

A Z4/Z3+ a korábbiaknál is kisebb előrelépés a családban, a legjelentősebb különbséget ugyanis a Snapdragon 801-es rendszerchip cseréje jelenti a sokak szerint túlmelegedő 810-esre, méghozzá az Adreno 430-as IGP társaságában. A belső tároló 32 gigabájtos, az előlapi kamera 5,1 megapixeles, a hátlapi pedig 20,7 millió képponton rögzít. AZ 5,2 hüvelykes IPS panel maradt Full HD felbontású, a telepméret viszont 3100 mAh-ról 2930-ra csökkent, és talán emiatt a Z4/Z3+ négytized milliméterrel vékonyabb lett (146 x 720 x 6,9 mm).

Sony Xperia Z3+
[+]

A készülék Japánban mától kapható hivatalosan az NTT docomo kínálatában, igen borsos, 210 ezer forintos kezdőáron. A Softbank boltjaiban holnaptól érhető el a Z4. A többi piacon még várni kell a Z3+-ra átkeresztelt modell érkezésére, mindenesetre jó hír, hogy minden először bekapcsolt készülékre egyből lejön egy frissítés, amely néhány apró hibát mindjárt ki is javít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés