Március 25-én bejelentést tart az Apple

A streaming a jövő és a tévé, illetve a tradicionális filmterjesztés a múlt - szeretné meggyőzni nagyon sok videós tartalomszolgáltató a felhasználókat, persze önérdekből. Szép vita van például Steven Spielberg és a Netflix között kialakulóban abban, hogy egy streaming óriás által finanszírozott, és saját felületén (plusz néhány moziban) bemutatott alkotás, mint mondjuk a Roma, vajon érdemes-e a tradicionálisan konzervatív Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia Oscar-díjaira. Más kérdés, hogy egykor éppen Spielberg reformálta meg az öregedő Hollywoodot, részt vállalva a mai, fiatalosabb blockbuster rendszer kialakításában, és sokan a streaming elterjedésében látják a szórakoztatóipar következő, logikus lépcsőfokát.

Hirdetés

A tradicionális tévés díjátadókon mindenesetre már évek óta tarolnak az online videoszolgáltatók, melyek előnye, hogy egyfelől nincs fix időponthoz kötve sem a filmek, sem az epizódok sugárzása, így aztán azok hozza is tetszőleges lehet. Ráadásul ezen videoszolgáltatóknak bukkantak fel legelőször mobilos, tabletes streaming alkalmazásai, és a következő generációk már részben ezeken a képernyőkön szocializálódnak. Az Apple évek óta jól látja, hogy a jövőt nem maguk az eszközök, hanem a kapcsolódó szolgáltatások jelentik, hatalmas az ökoszisztémájuk, méretesre duzzadt zeneszolgáltatásuk és eljött az idő az almás video streaming rendszer indítására, csupa eredeti, saját finanszírozású tartalommal.

Nagy népszerűségre tett az AirPods, most érkezhet első, komolyabb frissítése
Nagy népszerűségre tett az AirPods, most érkezhet első, komolyabb frissítése (forrás: CNet) [+]

A premierdátum március 25-e lehet, a fenti meghívó legalábbis nagyon filmes módon célozgat Cupertino közelgő eseményére. A szórakoztatóiparnak tehát egyre inkább jelenése van mobiljainkon, nem véletlenül vizsgáljuk például azt tesztjeinkben, hogy a készülékek képesek-e nagy felbontáson, esetleg HDR-ben streamelni filmeket, sorozatokat. Az Apple pedig fontos szereplővé válhat pár év alatt éppúgy, mint bármelyik másik területen, ahova saját megoldásával belépett. Persze, egy hardveres oldalon minket az is érdekel, milyen kézzelfogható újdonságok érkeznek a hónap végén, és a GSM Arena úgy sejti, a frissített AirPods lehet az egyik befutó, illetve végre hivatalosan is elstartolhat a régóta húzódó AirPower töltőpad.

Végre piacra kerülhet a vezetékmentes töltést biztosító AirPower
Végre piacra kerülhet a vezetékmentes töltést biztosító AirPower (forrás: The Verge) [+]

Kis esély még egy friss iPad modell befutására is van, bár erre nem vennénk mérget, az esemény ugyanis leginkább az Apple tartalomszolgáltatásairól fog szólni. Ilyen lehet a megújult Apple Hírek előfizetés, ami több olyan, tradicionális publikációhoz engedne ingyenes hozzáférést, mint a Wall Street Journal vagy a Washington Post, nyilván digitális formában. A szolgáltatásokra helyezett hangsúly persze nem jelenti azt, hogy az Apple eszközei háttérbe szorulnának, sőt: kifejezetten fontos lesz az Apple-nek is, hogy például video streaming tartalmait, amelyekre állítólag első körben egymilliárd dollárt költöttek, legyen min fogyasztani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

Hirdetés